CHP, MUHTARLARLA BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP, MUHTARLARLA BULUŞTU


 

CHP Mersin İl Örgütü ve milletvekilleri Toroslar İlçesi’ne bağlı mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

KIYMET GÖKÇE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Toroslar İlçe Örgütü tarafından organize edilen kahvaltılı toplantıya, il örgütünü yanı sıra Mersin Milletvekilleri Serdal Kuyucuoğlu, Fikri Sağlar ve Hüseyin Çamak’ın yanı sıra çok sayıda muhtar katıldı. 

“KÖYLERDE AYRIŞTIRMA VAR”
İlk olarak söz alan ve muhtarlara seslenen CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, köylerde ve mahallelerde yaşanan ayrışmalara dikkat çekti. Köylerde ve mahallelerde farklı siyasi görüşe sahip olan insanların farklı kahvelere gidip oturduğunu dile getiren Çamak, “Köylerimize ve mahallelerimize gittiğimiz zaman beni çok üzen bir manzara ile karşılaşıyorum. A partisinin ayrı kahvesi B partisinin ayrı kahvesi var. Lütfen bunlara bir son verin. Aynı aile içerisinde karı-koca, baba-evlat bile ayrı partiye o verebilir ama bu ayrıştırmaya artık son vermemiz gerekiyor. Çünkü bir ülke insanının ayrıştırılması, kutuplaştırılması ancak bu şekilde olur. Siz muhtarlar öncülük yapın, bu ayrıma bir son verin” diyerek muhtarlara çağrıda bulundu. 

“YEREL YÖNETİMLER MUHTARLARA SAHİP ÇIKMALI”
CHP’li Serdal Kuyucuoğlu da, geçtiğimiz günlerde kentteki 806 muhtarı telefonla arayarak sorun ve taleplerini dinlediklerini aktardı. Kentteki 806 muhtarın sadece 7 tanesinin kadın olduğunu ve kadın muhtarların bu durumdan şikayet ettiğini dile getiren Kuyucuoğlu, “Muhtarlarımızın sorun ve taleplerini aldık. Görüşmelerin ardından şöyle bir tablo çıktı ortaya; özellikle kadın muhtarlarımızdan talep geldi. 806 muhtarımızdan sadece 7’si kadın. Bu yüzde 1 bile değil. Kadın muhtarlarımız, kadınlarımızın görev almasını talep etti. Muhtarların aktardığı sorunların içerisinde yüzde 51 yerel sorunlar geliyor, daha sonra ülke sorunları yüzde 24, köy kesiminde tarım ve hayvancılık sorunları geliyor. Son olarak ise emekli maaşları sorunları diye sıralanıyor. Muhtarlarımız bu sorunların çözülmesini istiyor. Muhtarlarımız sulama birliklerinin kapanmasını istemiyor. Merkez ilçelerde 1/5 binlik planlar yapıldı. Plan muhtarlara ve vatandaşlara sorulmadan yapıldığı için çok sayıda şikayet geliyor. Muhtarların geçmişe dönük Bağ-Kur borçları var. Bu borçlardan dolayı sağlık hizmeti alamadıkları için, bu borçların yapılandırılıp taksitlendirilmesini istiyorlar. Bu taleplerini aldık, ben bu talepleri mecliste gündeme getirdim. Biz elimizden geldiğince muhtarlarımızın sorunlarını taleplerini gündeme getirmeye çalışıyoruz. Yerel yönetimlerin de muhtarlara sahip çıkması ve desteklemesi lazım” diye konuştu.

“DEMOKRASİNİN TEMEL DİREĞİ MUHTARDIR”
Muhtarları demokrasinin temel direği olarak niteleyen CHP’li Fikri Sağlar ise, muhtarların günümüzde eskisinden daha az değer gördüğünü aktardı. Muhtarların temel yöneticiler olduğunu belirten Sağlar şöyle konuştu: “Temel yöneticiler muhtarlardır. Belediyeyi de muhtar yönetir, iktidarı da muhtar yönetir. Çünkü muhtar hemşerinin, yurttaşın en yakınında, sorunlarını dinleyen, çözmeye çalışan il ve en önemli değerdir. Dolayısıyla gerçek demokrasiye dönebilmemiz için muhtarlarımızın sadece özlük haklarının iyileştirilmesi, onların gelecek kaygısından uzaklaştırılmasından öte yapmış oldukları hizmetlerin de değerlendirilmesi gerekir. Ancak böyle demokrasiyi oluşturabiliriz. Demokrasinin temel direği muhtardır. Bir belediye başkanı seçildiği zaman muhtarla birlikte hareket etmelidir. Muhtar en son karar veren olmalıdır. Çok sayıda muhtar ceza aldı, içeriye atıldı. Böyle bir durumda köylü muhtara koşuyor. Büyükşehir yasası köylerdeki muhtarlarımızı tamamen etkisiz hale getirdi. Meralarına el koydu, 2019’dan sonra özelikle köylerde ahırlar, kümesler yok edilecek.”  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA