HDP SEÇİM STARTINI MERSİN’DE VERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HDP SEÇİM STARTINI MERSİN’DE VERDİ


 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir ile birlikte, 24 Haziran’da yapılacak olan erken seçim çalışmalarının startını Mersin’de verdi. Temelli ve beraberindeki heyet, sabahın erken saatlerinden Hal

KIYMET GÖKÇE

Tek tek esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Temelli ve beraberindekiler, halde büyük ilgi gördü. Ziyaret sırasında bir esnaf, Temelli ve heyettekiler için karpuz kesip ikram etti. Karpuzun ikram edilmesi ardından kısa bir konuşma yapan Temelli, seçimin ilk startını Mersin’de verdiklerini dile getirdi. Hal esnafının sorunlarını dilediklerini aktaran Temelli, esnafın kötü durumda olduğuna değindi. Temelli, “Seçimin İlk startını, bizler yılın ilk karpuzu ile verdik” diye esprisini yaptı.
Temelli ve heyettekiler daha sonra, seçim çalışmaları kapsamında il binasında partililer ile bir araya geldi. Erken seçim kararını değerlendiren ve 24 Haziran seçiminin halklar için çok önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Temelli, başta kadınlar ve gençler olmak üzere demokrasi güçleri ile beraber Türkiye halkları olarak AKP’nin saldığa korkuya sandıkta cevap vereceklerini ifade etti.
Seçimin OHAL sürecinde yapılacak olması üzerinde de duran Temelli, “Panik havası içerisindeler, OHAL sürecinde halkı sandıklardan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Yasalar çerçevesinde en erken seçim 66 gündür. Bu seçime baktığımızda bu hakkı ucu ucuna kullanıldığına göre bu denli acz içindeler. Yani kurullarını harekete geçirmeden, kendi kurulları ile ortaklaşmadan, erken seçim kararı almaları acz içinde olduklarını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“25 HAZİRAN’DA UMUDA UYANACAĞIZ”
“Tüm partiler uyurken bizler sokakta çalışıyoruz” diyen Tememli, “En kısa zaman içerisinde halkımız ile beraber AKP iktidarından kurtulacağız. Nasıl ki 8 Haziran sabahı tüm halklar umuda uyandı. Aynı şekilde 25 Haziran’da da umuda uyanacağız. Umut varsa iş var. İş varsa da huzur var. Biz HDP olarak seçim tarihinin erken olacağını biliyorduk. Bundan dolayı bizlerin hazırlıkları tamamdır. Ama bugün endişeye kapılan ve panik içerisinde olan iktidarda olanların hazırlıklarını bilmiyoruz. Gerçi onların hazırlıkları hile ve hurdadır. Çünkü biliyorlar ki seçimi kaybederlerse yaptıklarından dolayı yargılanacaklar. Ondan dolayı panik içerisindeler” dedi.
AKP’nin iktidarını kaybetme korkusu içerisinde olduğunu vurgulayan Temelli, bu nedenle yandaş medyası eliyle halka korku salıp, tehdit ettiğini kaydetti.

“OYLARINIZA VE SANDIĞINIZA SAHİP ÇIKIN”
Temelli, oylara sahip çıkmanın önemi üzerinde de durdu. Temelli bu konuda şunları söyledi: “Siyaset yapmak, müdahil olmaktır ve hakkını savunmaktır. Oylarınıza ve sandığınıza sahip çıkın. Burada şaibe iktidarı var, bunun yolu da sandıklara sahip çıkmaktır. Seçmen kütüklerinden başlayarak en önemli vatandaşlık görevimizdir. Bu konuda yeterli bir hassasiyet ve duyarlılık yok. Hem seçmen kütüklerine hem de sandıklara sahip çıkarak, tüm bu şaibe ve hilelerin önüne geçebiliriz.”
AKP ile MHP arasındaki “Cumhur İttifakı” için ise, “Cumhur ittifakı kirli bir pazarlıktır” diyen Temelli, “Bu iktidar demokrasiyi tümden kaldırma peşindedir. Demokrasinin en önemli adımı sayabileceğimiz seçmen iradesine ve seçim hakkına da göz koymuştur. Ben buradan tüm Türkiye halklarına, bu haklarına sahip çıkma konusunda çağrı yapıyorum. Seçmen hakkını gasp edecek bir şaibeli yasa ile OHAL koşullarında bir seçime gitmeye karşı, bir demokrasi mücadelesinde buluşmayı ve bu vesile ile de bir kez daha dile getiriyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA