‘LİMON ÇİÇEĞİ’ ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘LİMON ÇİÇEĞİ’ ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR


 

Erdemli Belediyesi’nin sosyal yardım konusunda daha sağlıklı hizmet verebilmek için kurduğu Limon Çiçeği ekibi arı gibi çalışıyor.

 Erdemli Akdeniz Anadolu Lisesi ile yürütülen ortaklaşa çalışma neticesinde yaşlılara hasta yatağı, engelli öğrencilere ise tekerlekli sandalye yardımı, Tarım Lisesi öğretmenleri ile yapılan çalışma kapsamında ise ihtiyaç sahibi ailelerin temel ihtiyacı olan ev eşyaları baştan aşağı yenilendi.

Erdemli Belediyesi’nden yapılan açıklamaya, Belediye ekipleri Limon Çiçeği projesi ile ilçedeki okul yetkilileriyle ortaklaşa bir çalışma yürütüp, örnek bir çalışmaya daha imza attı. Erdemli Akdeniz Anadolu Lisesi ve Tarım Lisesi öğretmenleri ile yapılan çalışmalar kapsamında ihtiyaç sahibi aileler tespit edilerek ev eşyaları baştan aşağı yenilendi. Okul yetkilileriyle birlikte yürütülen çalışma dahilinde ise engelli öğrenciler tek tek tespit edildi ve Limon Çiçeği projesi kapsamında hasta yatağı, tekerlekli sandalye armağan edildi.

LİMON ÇİÇEĞİ: BİR İNSANLIK PROJESİ
Erdemli Belediyesi olarak yaptıkları her türlü hizmette engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşları asla ihmal etmediklerini ve onlarını düşünerek uygulamalar yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Başkan Tollu, Limon Çiçeği projesinin bir insanlık projesi olduğunu söyledi. Erdemli Belediyesi tarafından kurulan ve “bir insanlık projesi” olarak yola çıkan Limon Çiçeği projesi kapsamında ilçede vatandaşların her türlü dertlerine derman olunduğunu anlatan Başkan Tollu, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışarak onların her türlü sorunlarına çözüm getirmeye çalıştıklarını söyledi. Tollu, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara belediyece ihtiyaçları olan tekerlekli sandalye, akülü engelli aracı, hasta yatağı, market ihtiyacı ve benzeri yardımlarda bulunduklarını ifade ederek, “onlara hizmet etmek bizim en asli görevlerimizdendir” açıklaması yaptı.

9 YIL BOYUNCA ONLAR EMRETTİ; BELEDİYE HİZMET ETTİ
Erdemli Belediyesi’nin tüm vatandaşların olduğu gibi yaşlıların, engelli ve ihtiyaç sahibi ailelerin ve öğrencilerin emrinde olduğunu ifade eden Başkan Tollu, vatandaşların rahatı için Erdemli Belediyesi’nin ne gerektiyse yapmaya devam ettiğini söyledi. Belediye ile vatandaşları devamlı surette bir araya getirdiklerini anlatan Tollu, “9 yıl boyunca onlar emretti; belediye hizmet etti” dedi. 

BELEDİYE OLARAK NERDE İNSAN, ORDA HİZMET
Yaşlıları ayda en az 3 kez ziyaret ederek tepeden tırnağa tüm ihtiyaçlarını karşılayıp, yatalak hastalara elektrikli hasta yatağı, bedensel engelli vatandaşlara da akülü araç ile engelli tekerlekli sandalye verdiklerini ifade eden Tollu, ‘’Belediye olarak nerde insan, orda hizmet düsturu ile hareket ediyoruz. 7’den 70’e insanların doğumundan ölümüne kadar hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Yaptığımız tüm hizmetler insanların yaşam kalitesini arttırmak ve kimsesiz bırakmamaktır. Vatandaşların ‘benim belediyem 7/24 yanımda olur’ diyebilmesi için çaba göstermekteyiz’’ diye konuştu.

“BU BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİDİR”
Akdeniz Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Musa Arslan yaptığı açıklamada; Limon Çiçeği ekibi ile birlikte ortak bir çalışma içerisinde olduklarını ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak için çalışma yürüttüklerini söyledi. Arslan, Erdemli Akdeniz Anadolu Lisesi olarak hasta ve yaşlı hizmeti alan öğretmen ve öğrencileri ile birlikte bir proje uygulamaya karar verdiklerini anlatan Musa Arslan, ‘’Erdemli Belediyesi Limon Çiçeği ve öğrencilerimizle birlikte tespit ettiğimiz ailelerini ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit ettik. İmkânlar ölçüsünde ailelerimize yardım yapıyoruz. Okullarımızdaki öğrencilerimiz ve Limon Çiçeği projesiyle birlikte düzenlediğimiz kampanya ile vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşıladık. Sonuç itibariyle sosyal sorumluluk projesidir. Amacımız; öğrencilerimizi proje konusunda bilgilendirmekti. Toplumu daha duyarlı hale getirmek için böyle bir proje gerçekleştirmiş olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

Erdemli Belediyesinin yaptığı hizmetleri her zaman takdirle karşıladıklarını söyleyen vatandaşlar ise Erdemli Belediyesine ve Başkan Tollu’ya ve Limon Çiçeği projesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA