İNŞAAT İŞÇİSİ ÇALIŞTIĞI İNŞAATA SERGİ AÇTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İNŞAAT İŞÇİSİ ÇALIŞTIĞI İNŞAATA SERGİ AÇTI


 

Mersin’de 51 yaşındaki Hakan Ottaş isimli inşaat işçisi, çektiği fotoğraflarla çalıştığı inşaatta fotoğraf sergisi açtı.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de inşaat işçiliği yapan 51 yaşındaki Hakan Ottaş isimli işçi 5 yıllık fotoğraf çalışmasının ardından çalıştığı inşaatta fotoğraf sergisi açtı. Ottaş’ın, ‘Bir fotoğraf karesi’ adını verdiği sergide 27 eser sergileniyor. 

“FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİM”
Evli ve bir kız çocuğu babası olan Ottaş, fotoğraflarını inşaatta sergileyerek bir farkındalık yaratmak istediğini vurguladı. Fotoğraflarının genelini inşaatta çektiğini dile getiren Ottaş, “Genel sergilere baktığımda hep kalıplaşmış bir yapı vardı. Sergi salonlarında, lüks salonlarda yapılıyor ama ben inşaat işçisi olduğum için bir farkındalık olsun istedim. Çektiğim fotoğrafları inşaatta sergilemek istedim. Ağırlıklı olarak işçiler olduğundan asıl yerinin inşaat olduğunu düşündüm. Yaklaşık 5 bin fotoğrafın arasından 70 elemenin ardından 27 eseri burada sergiliyorum. Mersin açısında sanatın değeri yerini bulmuş durumda ancak Türkiye genelinde sanat gerektiği değeri görmüyor. İşlediğim tema işçiler üzerine ancak bu ilk sergim olduğundan karma yaptık. Bundan sonraki sergilerimde ise tamamen işçi temalı olacak. 5 yıllık çalışma. Fotoğraf çekmeye Özcan Yaman isimli bir arkadaşımın vasıtasıyla başladım. Çevreden çok fazla olumlu tepki alıyorum. Çünkü bir inşaat işçisinin böyle bir şeyi başarabileceğini düşünmüyorlardı. Bunun bir ilk olmasını istedik. Emekle sanat birleşmeli. Sanatın içerisinde emek olmadığı sürece sanat var olamayacaktır. Emekle sanatı bütünleştireceğiz” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA