CHP’DEN ALTERNATİF 23 NİSAN KUTLAMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DEN ALTERNATİF 23 NİSAN KUTLAMASI


 

CHP Mersin İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98’inci yıldönümünde, alternatif bir kutlama gerçekleştirdi, Parti binasından Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen CHP’liler burada Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak, birde basın açıklaması yaptı.

KIYMET GÖKÇE

Açıklamayı okuyan İl Başkanı Adil Aktay, çocuklara huzur, barış ve refah içinde, temiz bir dünya miras bırakmanın herkesin görevi olduğunu vurguladı. 
“İşgal şartlarında Meclis’i toplayarak, halk egemenliğini kuranların mirasını korumak hepimizin görevi” diyen Aktay, “Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için artık kenetlenmek zorundayız. Bugün burada çocuklarımızla birlikteyiz. Çocuklarımızla, torunlarımızla birlikte buradayız, çünkü bizler mücadele gücümüzü onlardan alırız. Onların geleceğine, onların mutluluğuna, özgürlüğüne göz dikenlerin karşısında her zaman dimdik dururuz. Şartlar zor olabilir. Ama unutmayalım. Mustafa Kemal ve arkadaşları işgal altında, yokluklar içinde, bir dakika bile umutsuzluğa kapılmadan, bu Cumhuriyeti kurdular ve bize emanet ettiler. İlk Meclis’in çok özel bir ruhu vardı: ‘Birlik ruhu’. Kutuplaştırmaya, ayrıştırmaya inat, şimdi yeniden birliği güçlendirmenin zamanı. Hep birlikte, egemenliğimize sahip çıkma zamanı. 23 Nisan 1920’de Saray’dan alınıp halka verilen egemenliğin, yeniden bir Saray’a devredilmesine izin veremeyiz. Bir bayram coşkusuyla Cumhuriyetimize, Meclisimize sahip çıkacağız. Çocuklarımıza iyi bir eğitim, iyi bir gelecek, barış, huzur ve refah içinde bir ülke bırakacağız. Cumhuriyetimizi çağdaş demokrasi ile taçlandıracağız. Çünkü çocuklarımız her şeyin en iyisi hak ediyor. Onlara en iyi geleceği sunmak için, bir aile gibi kenetlenme, el ele verme vakti geldi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir kez daha, ömrünü bu ülkenin çocuklarına adayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ilk Meclisimizin değerli üyelerini saygıyla anıyorum. 
Tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyor, bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum. Her şey onların gönlünce olsun. Egemenlik milletin, gelecek çocuklarımızındır… Yaşasın 23 Nisan, yaşasın çocuklar, yaşasın cumhuriyet” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA