İş insanlarından üniversite atağı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İş insanlarından üniversite atağı


 

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD), geçtiğimiz aylarda gerçekleşen genel kurul seçimlerinde vurguladığı ve hayata geçirilmesi planlanan projeler arasında yer alan üniversiteler ile işbirliğine devam ederek bir yenisini daha imzaladı.

MESİAD’dan yapılan açıklamaya göre; Toros Üniversitesi arasında “İşbirliği Protokolü” imzalandı. İmza törenine; MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, MESİAD Saymanı Mehmet Ali Akdemir, Üniversiteler ve Üye İlişkilerinden Sorumlu Konsey Başkanı Mehmet Avcılar, Turizm ve Fuarlardan Sorumlu Konsey Başkanı Fevzi Boyraz ile Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, Toros Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Süleyman Türkel, Toros Üniversitesi Genel Sekreteri Reşit Aşkın katıldı.

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Engin, işbirliği protokolü töreninde yaptığı konuşmada üniversite öğrencilerinin mezun olduktan sonra atılacakları iş dünyasına ve istihdamına yönelik gereken tüm desteklerin sağlanacağına dikkat çekti. Engin; öğrencilerin okulda öğrendikleri teorik bilgileri, pratiğe de dökebilmeleri için bir ortam yaratmanın önemine değinerek staj dönemlerinde de öğrencilerin yanında olunacağını vurguladı.

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek ise imzalanan protokolü yalnızca eğitim fırsatı olarak adlandırılmaması gerektiğini, üniversite – sanayi – sivil sektör birliği olarak da ele alınmasının doğru olacağını belirtti. Protokole önem verdiklerini vurgulayan Korkmazyürek, iş dünyasının üniversitenin yürüttüğü akademik faaliyetler ve müfredata da dahil olacağını dile getirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA