GÜLNAR’DA ‘ATATÜRK’SÜZ 23 NİSAN ETKİNLİĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLNAR’DA ‘ATATÜRK’SÜZ 23 NİSAN ETKİNLİĞİ


 

Akkuyu Nükleer A.Ş’nin katkılarıyla Gülnar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 23 Nisan etkinliğinde Atatürk’ün isminin geçmemesi ve etkinlik öncesi saygı duruşunda bulunulmaması tepki topladı.

GİZEM EKİCİ

Mersin’in Akdeniz İlçesi’ne bağlı Kazanlı Mahallesi’nde gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamaları sırasında yaşanan skandala tepkiler artarken, Gülnar’da yeni bir skandal yaşandı. Gülnar’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Akkuyu Nükleer A.Ş’nin katkılarıyla Gülnar Kaymakamlığı ve Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kutlama program programı organize edildi. Gülnar Kaymakamlığı himayesinde ‘Hayalim gerçek oluyor’ projesi kapmasında Akkuyu Nükleer A.Ş’nin desteği ile bubble shov, balon dağıtımı, yüz boyama, elma şekeri, illüzyonist shov gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Öte yandan kutlamaların yapıldığı alanın etrafına üzerinde Atatürk’ün çocuklara ithaf ettiği sözlerin yazılı olduğu afişler asıldı. Ancak afişlerin üzerinde Atatürk’ün ismi yazılmadı. Etkinlikleri takip eden ve duruma tepki gösteren çevre aktivisti emekli öğretmen Saadet Bilir, “Fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere Atatürk’ün adının anılmadığı vinil ve afişlerde saha hakimiyetini eline geçirmiş olan şirket, gösteri yapan çocuklarımızın bayram giysilerini de alarak onların geleceğini satın almıştır” dedi.

“NÜKLEERE ÖVGÜ DOLU SÖZLER”
Öte yandan törenin saygı duruşu yapılmadan başladığını ileri süren Bilir, “Saygı duruşu yapılmadan başlayan Kaymakam konuşmasında övgü dolu sözlerle Akkuyu Nükleer A.Ş’ye teşekkür ederken program sunucusu da adı geçen şirkete teşekkürü unutmadı. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalizme karşı başlatılan Ulusal Kurtuluş Savaşı’yla özdeşleşen ve Türk çocuklarına armağan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yerli ve milli olmayan Akkuyu Nükleer A.Ş. ile gölgelenmiş, çocuklarımızın geleceği ve hayalleri karartılmıştır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA