İŞSİZLİĞİN RESMİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞSİZLİĞİN RESMİ!


 

Mersin’de, ‘Toplum Yararına Çalışma Programı’ kapsamında çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında 9 ay süreyle hizmetli olarak çalıştırılacak 2 bin 200 personel için İş-Kur önünde uzun kuyruklar oluştu.

Mehmet Nabi Batuk

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Mersin’de  9 ay süreyle kamu kurumları kadrosunda çalıştırılmak üzere alınacak personel için başvurular başladı. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞ-KUR) önünde hizmetli alımı için uzun kuyruklar oluşurken başvuruların Cumartesi gününe kadar süreceği öğrenildi.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
İŞKUR İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre; Orman Bölge Müdürlüğü, Mersin Müftülüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü gibi kamu kuruluşlarında çalışmak üzere yaklaşık 2200 kişinin 9 ay süre ile istihdam edileceği öğrenildi. Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında alınan başvuruların ardından işe alınacak 2200 personel noter huzurunda gerçekleştirilecek bir kura sonucu belirlenecek. Bir aileden sadece bir kişinin başvurabileceği programa başvurular ise 28 Nisan 2018 Cumartesi gününe kadar devam edecek. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 12 bin kişinin başvurduğu programa bu yıl da yoğun bir başvuru olması bekleniyor.

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?
İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA