“KHK MAĞDURLARINI İŞLERİNE İADE EDECEK MİSİNİZ?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KHK MAĞDURLARINI İŞLERİNE İADE EDECEK MİSİNİZ?”


 

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, KHK mağdurlarının işe iade taleplerini meclis gündemine taşıdı.

Genel kurulda gündem dışı söz aldığı konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kuyucuoğlu, Türkiye'de 20 Temmuz sonrası oluşan çok sayıda mağduriyetin devam ettiğini söyledi. “ Çok sayıda memur, işçi, öğretmen, akademisyen görevlerinden alındı, ya ihraç edildi ya da açığa alındı” diyen Serdal Kuyucuoğlu, “Bu insanların bir kısmı mahkemelerde beraat etti, bir kısmı için de cumhuriyet savcılıklarınca takipsizlik kararı verildi. Bir kısmı da savcılıklardan haklarında hiçbir takibat yapılmadığına dair belge aldılar. Bu insanların daha fazla mağdur olmamaları için itibarlarını iade etmeye ve işlerini iade etmeye ne zaman başlayacaksınız” diyz sordu.

Milletvekili Kuyucuoğlu Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde de, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başta kamu kuruluşları olmak üzere devletin birçok kademesinde görev yapan insanların asılsız ihbar ve iftiralar sonucunda haksız yere tutuklandığını, görevinden atıldığını veya açığa alındığını kaydetti.
Kuyucuoğlu, “Bu kişiler mahkeme kararlarıyla aklanmalarına rağmen işlerine ve eski hayatlarına dönmeleri konusunda büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bu sıkıntıları sadece kendileri değil, aile ve akrabaları da yaşamaktadır. Örneğin, işine dönen bir çalışan açığa alındığı sürenin yasal hakkı olan imkânlarını tanınmış bir hak olarak alması gerekirken, bürokratik engellere takılmakta ve keyfi muamelelere maruz kalmaktadır. Yine ailesinden çeşitli kuruluşlara iş başvurusu yapanların güvenlik soruşturmalarının olumsuz sonuçlandığı ifade edilmektedir. Tıpkı Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘at izi, it izine’ karışmıştır. İfadelerini kullandı.
CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, önergesinde şu sorulara yanıt istedi: “Haksız yere görevinden alınan, işinden olan insanların yeniden kurumlarına dönüşü nedeniyle karşılaştıkları zorlukların giderilmesi için bir çalışmanız var mıdır? 15 Temmuz darbe girişiminden sonra KHK veya mahkeme kararlarıyla görevine iade edilen kişi sayısı nedir? KHK’larla işlerinden atılan veya açığa alınan kişilerden mahkeme kararıyla aklananların, aile mensupları ve akrabaları da kamuya iş yapan taşeronda, çalışırken bu olaylar nedeniyle işten çıkarılmıştır. Bu kişilerin mağduriyeti nasıl giderilecektir? Taşeron firmalarda çalışan ve çalıştıkları firmaların terör nedeniyle kapatılması sonucu sözleşmeleri fesih edilen, ancak daha sonra yeniden ihale edilmesi sonucu işlerine geri dönen kişilerin 696 sayılı KHK’da yer alan kadro hakkından yararlanamadıkları bilinmektedir. Bu kişilerin mağduriyetine yönelik bir adım atılacak mıdır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA