BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE ÖFKE KONTROLÜ EĞİTİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE ÖFKE KONTROLÜ EĞİTİMİ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi iş birliğiyle Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan personellere ‘Öfke Kontrolü, Stres ile Baş Etme Yöntemleri ve Motivasyon Teknikleri Eğitimi’ verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada 11, 12 ve 18 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen 3 günlük eğitimde, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Nurcan Çiçek tarafından yaklaşık 300 personele öfke kontrolü eğitimi verildiği bildirildi. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan ve vatandaşlarla bire bir iletişim halinde olan personeller, interaktif olarak karşılıklı soru cevap şeklinde eğitim aldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından verilen eğitimlerde, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan çağrı merkezi, iletişim büroları ve halkla ilişkiler, vezne görevlisi, danışma büroları ve kent-kart büroları, hal müdürlüğü personelleri ile şoför ve itfaiye personellerine stresle baş etme ve öfke kontrolü konusunda eğitim verilerek, personellerin karşılıklı iletişim içinde çözüm yolları üretebilmeleri hedeflendi.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Nurcan Çiçek tarafından verilen eğitimde, stres, stres yaratan faktörler, stresle başa çıkma yöntemleri, empati, empati kurmanın önemi, personellerin karşılaştığı sorunlar ve çözüm yolları başlıkları ele alındı. Doktor Öğretim Üyesi Çiçek, bir kişinin stresli olup olmadığının nasıl anlaşılabileceği, bireylerin ses tonu, bakışlar ve beden dilinden asıl çıkarımlarda bulunulabileceği konuları üzerinde durdu. Stres unsurunun bireylerde çocukluk döneminden itibaren oluşmaya başladığını belirten Çiçek,  doğanın en iyi terapi yöntemi olduğunu belirtti. Ayrıca bireylerin stres ve kaygıdan kurtulma yöntemlerini aramaları ve çözüm yolları bulmaları gerektiğini öğütlendi. Soru-cevap şeklinde ilerleyen eğitim boyunca personellerin vatandaşlarla daha sağlıklı iletişim kurabilmeleri ve iş esnasında yaşanan stresli durumlarla nasıl başa çıkabilecekleri anlatıldı.  Depresyon, dikkat dağınıklığı, takıntılar ve sabır konularında da bilgilendirilen personeller, Doktor Öğretim Üyesi Çiçek’e merak ettikleri soruları sordu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA