KALBİ DURDU, HAYATI KARARDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KALBİ DURDU, HAYATI KARARDI


 

Mersin’de, aniden kalbinin durması sonucu boyundan aşağısı felç kalan 2 çocuk annesi 26 yaşındaki Zelal Acar, yeniden ayağa kalkabilmek için yetkililerden yardım bekliyor.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi Zelal Acar (26) geçtiğimiz yıl Haziran ayında evden dışarı çıktığında aniden kalbi durdu ve yere düştü. Bir süre beynine oksijen gitmeyen Acar, felç geçirdi. 3 ay yoğun bakımda kalan ve bilinci açık olan Acar, tedavisinin ardından taburcu edildi. Genç kadın daha sonra, annesi Suna Gündüz tarafından Mersin'e getirildi. Felç tedavisi için araştırma yapan aile, İstanbul Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Zelal Acar ile aynı kaderi paylaşan bir kişinin kök hücre nakli ile eski yaşamına kavuştuğunu öğrenince umutlandı. 

“SAHİP ÇIKAN OLMADIĞI İÇİN YANIMA ALDIM”
Kızının durumuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan anne Gündüz, kızının tedavisi için yetkililerden yardım istedi. Gündüz, "Kızım Diyarbakır'da yaşıyordu. 19 Haziran günü evden çıktığı sırada aniden kalbi durmuş ve beyne 45 dakika oksijen gitmediği için felç kalmıştı. 3 ay yoğun bakımda kalan kızım, tedavisinin ardından taburcu oldu. Diyarbakır'da sahip çıkan kimse olmadığı için yanıma getirdim. Kendi imkanlarımla bakmaya çalışıyorum. Fakat, tedavisi için yetkililerin yardımına ihtiyacım var" dedi. 

“TEK UMUDUMUZ KÖK HÜCRE NAKLİ”
Tedavi için hala umutları olduğunu aktaran Gündüz, "Kızımın 2 çocuğu var. Biri bizim yanımızda diğeri babasının yanında. Tedavisi için kendi imkanlarımızla birçok yere başvurduk fakat pek bir sonuç alamadık. Biraz araştırma yaptık, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, benzer hastalığa sahip bir çocuğa kök hücre nakli yapılarak tedavi olduğunu gördük. Biz de umutlandık. Fakat kızımızı oraya götürecek gücümüz yok. Bakanlıktan da onay gerekiyormuş" ifadelerini kullandı. 

“YEMEĞİNİ ENJEKTÖRLE MİDESİNDEN YİYOR”
Yaklaşık bir yılını kızıyla birlikte geçirdiğini belirten Gündüz, "Sabah 6'da kalkıyorum, ilaçlarını veriyorum. Üzerini değiştiriyorum. Temizliğini yapıyorum. Sürekli hareket ettirmeye çalışıyorum. O benim canım, ciğerim her şeyim. Yemeğini yiyemiyor, enjektör yardımıyla midesinden veriyorum. Bütün günüm onla konuşmakla ve ilgilenmekle geçiyor" şeklinde konuşu. 

“BİR ANNENİN FERYADINI DUYUN”
Tek isteğinin kızının yeniden 'anne' demesi olduğunu ifade eden Gündüz, "Özellikle Cumhurbaşkanımızdan rica ediyorum. Bir annenin feryadını duysun. Kızıma yardımcı olunması lazım. Kızım her gün gözümün önünde eriyor. Herkesten destek bekliyorum. Kızımın yeniden ayağa kalkmasını özledim. Bana 'anne' demesini özledim. Bir yerden destek almıyorum. Eşi de arayıp sormuyor. Eşim inşaatta çalışıyor. Maddi imkanlarımız kısıtlı. Tek isteğim kızım ayağa kalksın, gülsün yeter" dedi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA