“S Plaka” ihalesi yargıya taşınıyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“S Plaka” ihalesi yargıya taşınıyor!


 

ESOB Başkanı Dinçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında gerçekleştirilen “S Plaka” ihalesinin iptal edilmesi için yargıya gideceklerini söyledi.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de 629 üyeli, çatısı altında 69 odayı barındıran Mersin Esnaf Odaları Birliği’nde (ESOB) genel kurul heyecanı yaşandı. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen 23. Olağan Genel Kurul’da yeniden başkanlığa seçilen mevcut başkan Talat Dinçer, 2016’da yapılan “S Plaka” üzerinden Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yüklendi.

İHALE KRİZLERLE YAPILDI

Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Dairesi Başkanlığı, ‘S plaka’ sıkıntısının giderilmesi için 2016’da çalışma başlattı. İlk olarak 110’u kent merkezinde olmak üzere toplam 390 adet yeni S plakanın ihalesini 23 Haziran 2016’da yapan Ulaşım Dairesi Başkanlığı, ancak teknik bir takım sorunlar nedeniyle ihaleyi iptal ederek, süreci yeniden başlattı. Krizin çözülmesi için yeniden ihaleye çıkma kararı alan Ulaşım Dairesi Başkanlığı, çalışmalarını tamamladı ve ihale ilanına çıktı. Ancak bu defa hem ‘S’ plaka sayısının, hem de ihale bedelinin iki katına çıktığı görüldü. İlk ihalede Mersin merkeze 110 adet, Çamlıyayla’ya 5, Silifke’ye 50, Mut’a 150, Gülnar’a 15, Aydıncık’a 20, Bozyazı’ya 15, Anamur’a ise 25 adet olmak üzere 390 adet S plaka verileceği açıklanırken, ikinci ihale ile kent merkezine 211 adet, Çamlıyayla’ya 27, Silifke’ye 100, Mut’a 155, Gülnar’a 80, Aydıncık’a 20, Bozyazı’ya 40, Anamur’a 145 adet toplamda 778 S Plaka verileceği açıklandı. İhale askı sürecinin ardından  2016 Ağustos ayından “S Plaka” ihalesi gerçekleştirildi.

“ESNAF KULLANDIĞI PLAKAYA PARA VERDİ!”

ESOB genel kurulunda üyeler ve oda başkanlarına hitap eden Başkan Talat Dinçer,  Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde ve ilçelerdeki “S” plaka ihalelerine tepki gösterdi. Dinçer, ihaleyi yargıya taşıyacaklarını söyledi. Esnafın yılladır kullandığı aracın plakasına para vermek zorunda kaldığını dile getiren Dinçer, “‘S’ plakaların tahsis edilmesi ile ilgili ciddi sıkıntılar çektik. Anamur’da servis ihalesini mahkeme kararıyla iptal ettirdik. Geçmişte odamıza kayıtlı olan esnaflar yeni plakalarını takar işlerine devam ederdi. Ama Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘ben ihale yapacağım’ dedi. Sorduk, ‘neyin ihalesini yapacaksınız’ dedik. Bu adamlar zaten çalışıyor. Bizim isteğimiz, geçmişte nasıl il trafik komisyonu tarafından plakalar veriliyorsa şimdi de aynı şekilde verilsin. Bütün ilçelerde çalışan esnafın sayısı belirlensin ve herkese plakaları dağıtılsın istedik. İhtiyaç mı var, o zaman ihaleyi çıkın. İşin doğrusu budur. Bugün ilçelerde esnaf kendi aracının plakasına 20 bin-25 bin lira ödüyor. Ama biz bunu mahkeme kararıyla geri alacağız” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA