Çukurova’nın kuşları fotoğraflandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çukurova’nın kuşları fotoğraflandı


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarsus Orman Okulu ve Birdpx Allı Turna Fotoğraf Grubu’nun ortaklığıyla gerçekleştirilen “Çukurova’nın Kuşları Kuş Gözlem ve Fotoğraf Kampı” başarıyla tamamlandı.

28 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen “Çukurova’nın Kuşları Kuş Gözlem ve Fotoğraf Kampı” kapsamında Göksu Deltası, Tuzla, Erdemli ve Çamlıyayla’da kuşlar fotoğraflandı. Kuş Gözlem ve Fotoğraf Kampı için Türkiye’nin yaklaşık 50 farklı şehrinden Mersin’e gelen 100 doğa fotoğrafçısı Çukurova’nın kuşları için deklanşöre bastı. Kamp kapsamında ayrıca Lale Aktay, Fikret Can ve Orman Okulu öğretmenleri tarafından da 100 öğrenciye eğitim verildi.

250 KUŞ TÜRÜ FOTOĞRAFLANDI

Türkiye kuş türleri listesinde yer alan 484 türden 250’sinin 4 gün içerisinde fotoğraflandığı Çukurova’nın Kuşları Kuş Gözlem ve Fotoğraf Kampı’nda özellikle yerli türlerden Turaç, İzmir Yalıçapkını, Alaca Yalıçapkını; ilkbaharda üremeye gelenlerden Zeytin Mukallidi, Büyük Cılıbıt, Kara Leylek, Çeltikçi ile rastrantısal sürpriz türlerden Karaayaklı Martı, Sürmeli Kumkuşu ve Deniz Düdükçünü gibi kuş çeşitleri fotoğraflandı.

Kuş Gözlem ve Fotoğraf Kampı kapsamında Tuzla’ya giden fotoğrafçılar tarafından misinaya sarılmış halde bulunan bir flamingoya rastlayan fotoğrafçılar kuşun hayatının kurtararak Adana Av Koruma’ya teslim etti. 4 gün boyunca Tarsus Gençlik Kampı’nda konaklayan doğa fotoğrafçıları Çukurova Bölgesi’nin tanıtımına büyük katkı sunacak olan organizasyonu başarı ile sona erdirdi.  “Çukurova’nın Kuşları Kuş Gözlem ve Fotoğraf Kampı” kapsamında çekilen fotoğraflar ile “Çukurova’nın Kuşları” kitabı oluşturulacak.

ÇOCUKLAR İÇİN ORMAN OKULU KURULDU

Tarsus Orman Okulu Genel Koordinatörü Hakan Şeker kamp kapsamında ayrıca okul öncesi ve ilkokul çocuklarına yönelik bir Orman Okulu Eğitimi uygulamasının da yapıldığından bahsederek, “Tarsus Orman Okulu’nda ulusal kuş gözlem ve fotoğrafçılık kampı gerçekleşiyor. Birdpx Allı Turnam Fotoğraf Grubu’nu 3 gündür burada Çukurova’nın Kuşları Kuş Gözlem ve Fotoğraf Kampı’nı ağırlıyoruz. 100’ün üstünde katılımcı var ve bölgenin kuşlarını tarayarak fotoğraflıyorlar. Onların bilgilerinden ve tecrübelerinden daha fazla faydalanmak açısından da okulumuzun öğrencilerine yönelik kapsamlı bir etkinlik planladık. Şu anda burada 100 öğrenciye gün boyunca kuşlar hakkında hem daha detaylı bilgiler verilecek, hem de genel bir doğa eğitimi verilecek. Bu eğitim Mersin’e gelen misafirlerimiz tarafından gerçekleştiriliyor. Bizler de onlara katkı sunmaya çalışıyoruz” dedi.

“GÖKSU DELTASI İNANILMAZ GÜZEL BİR YER”

Allı Turna Fotoğraf Grubu’nun kurucusu İhsan Çiçek Birdpx olarak bu yıl 2. Kamplarını yaptıklarını ifade ederek, “Bu yörenin Türkiye’nin kuş merkezi olduğunu herkesin çok iyi bilmesi, özellikle Göksu Deltası’na Tuzla’ya ve diğer kuş bölgelerine sahip çıkılması, doğaya sahip çıkılması benim en büyük dileğim ve temennim. Bunun için biz mücadele edeceğiz ve ediyoruz” diye konuştu. Uzun yıllar boyunca kuş gözlemi ve doğa fotoğrafçılığı yapmış olan ve Mersin’e İstanbul’dan gelen Fotoğrafçı Fikret Can da, “Göksu Deltası inanılmaz güzel bir yer. Zaten Türkiye’nin gözbebeği sulak alanlarından birisi” dedi. Etkinlik çerçevesinde Tarsus Orman Okulu’nda çocuklara doğa ve kuşlar hakkında eğitim veren Uzman Biyolog ve Kuşbilimci Lale Aktay ise “Bölgemiz bilindiği üzere kuşlar açısından oldukça zengin. Arkadaşlarımız sahada bu çeşitliliğin tadına varırken, biz de çocuklarla bunu mevcut alan içerisinde gerçekleştiriyoruz. Buraya katkı sağlayan ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA