Mektebim Okulları artık Mersin’de! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mektebim Okulları artık Mersin’de!


 

Mektebim Okulları’nın Mersin’de yapımını sürdürdüğü 65. Eğitim Kampüsü’nün tanıtımı düzenlenen programla yapıldı. 1200 öğrencinin aynı anda eğitim alabileceği okul, önümüzdeki eğitim döneminde faaliyetlerine başlayacak.

Gizem Ekici

Mersin'de 2018 – 2019 eğitim öğretim döneminde Toroslar İlçesi’nde eğitim vermeye başlayacak Mektebim Okulları Mersin kampusü, bir otelde düzenlenen törende tanıtıldı. Aynı zamanda Mektebim Okullarının Türkiye’de açtığı 65’inci eğitim kampusu olma özelliği de taşıyan söz konusu 19 bin metrekarelik projenin tanıtım toplantısına; Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mektebim Okulları Kurcusu Ümit Kalko, protokol üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, Mersin’de yapımına devam edilen kampus projeleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Şirket olarak eğitim dışında hiçbir sektörde faaliyette bulunmadıklarını ifade eden Kalko, “Okulumuz yaklaşık bin 200 kontenjanlı, 10 bin metre kare alana sahip, güzel bir tesis. Bizim Mektebim olarak hedeflerimiz var. 3 yıl içerisinde Türkiye’nin, 5 yıl içinde dünyanın en büyük eğitim kurumu zinciri olmak istiyoruz” dedi. 

“OKUL SEÇMEK BİR YAŞAM SEÇMEKTİR”

Bilim ve teknolojinin hızlı bir ilerleme kaydettiğini ve böylelikle gelecekte birçok meslek dalının yok olacağını ifade eden Kalko, bu yüzden öğrencileri normal eğitimin yanı sıra spor, sanata yönlendirmeye çalıştıklarını ifade ederek “Biz akıl ve bilim yolunda giden, çağdaş muasır medeniyet seviyesine çıkaran bir kurum olmak için yola çıktık. Bu bağlamda yatırımlarımızı da yaptık. Aslında öğretmenler ve bizler gibi eğitim yatırımcıları birer mimardır. Mimarlar inşaatları, gayrimenkulları projelendirir, bizler ise geleceğimiz şekillendiriyoruz. Çünkü okul seçmek bir yaşam seçmek gibi bir şeydir. Okul seçmek bir kültür seçmektir. Sinema, spor salonu, konferans salonu, buz pateni alanına kadar her şey son teknoloji ve ihtiyaçlara göre tasarlanmış. Biz okullarımızda eğitim dışında çocuklarımızın yeteneklerini keşfedeceği, keşfettiğimiz yeteneklerini geliştireceği tüm ortamları özellikle kuruyoruz. Tabi sosyal ortamlar sadece yeterli değil. Çünkü orta okuldan liseye, liseden üniversiteye geçerken sınavlar var. O yüzden sınavlar hayatımızın bir gerçeği ama bunları da çokta öcü gibi göstermemek lazım. Sınavlar tabi ki de olacak. Sınav sistemleri değişebilir, çünkü hayat değişiyor. Belki eğitim içeriklerimiz, sistemlerimiz biraz fazla değişmiş olabilir ama bunlar ihtiyaçların değişmesiyle bire bir orantılıdır. Bundan 20 sene sonra dünyadaki mesleklerin yüzde 60’ı olmayacak deniliyor. Biz nasıl böyle bir öngörüyü yok görüp, halen eski sistemle geleceğe gidebiliriz. Özellikle internetin keşfinden sonra hayatımız çok hızlı değişiyor. Bu değişime ayak uydurmayanlar, bu değişimin dışında kalıyor, ayak uyduranlar içinde kalıyor" dedi.

“ENDÜSTRİ 4.0’I ASLINDA EĞİTİMDE KULLANMAMIZ LAZIM”

Sözlerinin sonunda bilimdeki gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini ve müfredata ek olarak öğrencilere yeni güncel veriler aktarmaya çalıştıklarını ifade eden Kalko, “Bugün ortaya endüstri 4.0 çıktı. Yeni bir devrim başladı. Bu endüstri 4.0’ı aslında eğitimde kullanmamız lazım. Artık eğitim içeriklerimizi endüstri 4.0’a göre düzenlemeliyiz. Çünkü yeni bir dünya devrimi yapılıyor. Sanayi devrimi neyse, artık yeni devrimde endüstri 4.0’dır. Yaşam standartlarımız, yaşam ve çocuklarımızdan beklentilerimiz değişecek. Buna göre beklentilerimiz şekillendirmenin tam sırası. Çocuklarımızın hata yapma özelliğini elinden aldık. Hata yapma özgürlüğü elinden alınmış bir nesil hiçbir şey yapamaz hale gelir, özgürlük kalmaz hele ki girişimci hiç olmaz. Ülkemizin eğitime ve girişimciye çok ihtiyacı var. Onun için eğitim sadece okulda değil aileden başlayan bir durumdur” diye konuştu. 

“CEMAATLERİ OKULLARDAN UZAK TUTMAK LAZIM”

Eğitim kurumlarının ülke için çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Kalko, “Bunu 15 Temmuz hain darbe girişiminde gördük. Bu darbe girişimini yapan örgütün temelleri İzmir’de bir özel okulda atılmış, orada büyümüş, serpilmiş ve bir anda devlete darbe yapabilecek duruma gelmişler. Ben siyasetçi değilim o yüzden sadece eğitim ayağına bakmak istiyorum. Bu darbe girişimini yapanların hangisi eğitimsizdi. Hepsi eğitimliydi. Ya bunlar nasıl böyle bir şey yaparlar? Demek ki vatan, millet, bayrak sevgisi vermeden sadece eğitim verirseniz vatan haini olabiliyorlar. Ben bundan 7 sene önce ilk televizyona çıktığımda demiştim ki cemaat okullarının kesinlikle kapatılması lazım. Muhafazakar okullar Türkiye’de olabilir çünkü bir ihtiyaçtır ama cemaatleri bundan uzak tutmak lazım. Aynı şekilde vakıf okullarının derhal kapatılması lazım. Derneklerin okul açmasını yasaklamak lazım. Çünkü özel okulların serbest rekabet ekonomisinde eşit şartlarda, eşit düzeyde oturması gerekiyor. Cemaatlerdeki okulların neler yapabileceğini 15 Temmuz’da gördük. Yarın diğerlerinin neler yapabileceğinin garantisi yok. Dünyada bizim dinimiz kadar güzel bir din yok. Bunu sonuna kadar yaşayalım. Ancak bu süreçlerin ticarete dökülmesi daima Türkiye’de sıkıntılara sebep vermiştir. Tabi biz bu süreçlerin hep dışında olduk, olmaya devam edeceğiz."

LONDRA’DAKİ OKULU 1 YIL SONRA AÇACAĞIZ”

Londra’da okul açmak için bir yatırım programı hazırladıklarını da açıklayan Kalko, “Şu anda Londra’da vatansever bir Türk eğitim markası olarak Mektebim’in okul yatırımına başladık. 1 yıl içinde Londra’da ilk Mektebim’in açılışını inşallah yapacağız. Bu Londra’daki okulumuzun Türkiye’deki diğer okullarına en büyük avantajı, bizde okuyan çocuklarımızın belli bir dönemde orada okumaları halinde çift diplomaya sahip olacaklar ve yurt dışında o diploma ile birçok üniversiteye sınavsız geçiş hakkına sahip olacaklar. Diğer bir konu her dershane sahibinin bir okul açma, her okul sahibinin de bir üniversite hayali vardır. İnşallah 2020 yılında İstanbul’da Mektebim Üniversitesi’nin kurulumunu tamamlamış olacağız. Biz aslında bu işte çok uzmanlaştık. Eğitim işinin A’sından Z’sine kadar birçok şeyini biliyoruz. Çünkü biz işimizin başındayız" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA