“Haydi kadınlar TBMM’ye | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Haydi kadınlar TBMM’ye


 

‘Şirin Tekeli Siyaset Okulu’ programının sertifika törenine katılan Ka.Der Genel Başkanı Nuray Karaoğlu, “Artık daha fazla cesaretli olmalıyız. Kirli siyaseti kadınlar temizleyecek. Haydi kadınlar meclise” diyerek kadınlara aday adaylığı çağrısı yaptı.

GİZEM EKİCİ

Kadın Adayları Destekleme Derneği (Ka.Der) ve Toros Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ‘Şirin Tekeli Siyaset Okulu’ programı sona erdi. Toros Üniversitesi’nde düzenlenen ve 10 hafta süren programa 44 kadın katıldı. 10 haftalık eğitim programının ardından Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsü’nde düzenlenen sertifika törenine  Ka.Der Genel Başkanı Nuray Karaoğlu, Ka.Der Mersin İl Yönetimi, kentteki kadın muhtarlar ve çok sayıda kadın katıldı. Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Ka.Der Genel Başkanı Nuray Karaoğlu, kadınların siyasette daha fazla görünür olması gerektiğini söyledi. Karaoğlu, tüm kadınlara aday adaylığı çağrısında bulundu.

“KİRLİ SİYASETİ KADINLAR TEMİZLEYECEK”

Siyaseti kirlenmişlik olarak gören ve bu kirlenmişliği de kadınların temizleyeceğine inandığını vurgulayan Karaoğlu, “10 haftalık süreç bütün kadınların keyifle sürdürdüğü bir süreç oldu. Sizlerin aldığı keyif bizler için de şüphesiz bir motivasyon oluşturuyor. Mersin kadınların aktif olduğu bir il. Heykeli dikilen bir kadın temsili var. Siyaset çoğu zaman çıkarcılıkla betimlenir dolayısıyla bir anlamda da kirli bir alandır ve siyaseti yapmayı isteyen kadınların önünde bir kirli alan bir engel olarak çıkar. Aslında bu bir anlamda engel bir anlamda da fırsattır. Çünkü kadınlar siyasetin bu kirli yüzünü değiştirecektir. Buradaki kadınlar toplumsal sorunlara duyarlı olduğuna eminim. Siyaset kirli bir alan olabilir ama kadınlar bu alanda var oldukları sürece bu kirli alanı temizleyeceklerdir. Bu toplumun yüzde 50’sini erkekler yüzde 50’sini ise kadınlar oluşturuyor. Dünyadaki ortalamalar da aynısını gösteriyor. Kadınlar bu alanda yer almak adına sürekli uzun ve zorlu mücadelelerden geçmişler. Bu pratiklerin içerisinde yoğrulmuşlar ve kendilerini temsil edebilir hale gelmişler. Dünyada kadın temsilinin yüzde 60 olduğu ülkeler de var, Ruanda gibi. Kadınlar Türkiye’de de 1930’larda kendilerini var ettiler. Yüzde 2,4 ve 18 kadınla başlayan yolculukları bugün maalesef aynı sayılarda. Meclisteki kadın oranı 80 tane bile değil. Bu aslında hepimizi düşündüren ve içimizi acıtan bir oran. İşte tam da bu noktadan Ka.Der olarak, ‘Bizi ilgilendiren konularda, erkekler bizim adımıza daha fazla karar almasın’ diyoruz. Elbette erkekleri yok saymıyoruz. Çünkü toplumun yarısı olan erkeklerle el ele ve birlikte yürümeliyiz. Ama biz kadınlar diyoruz ki; ‘Lütfe o koltuklarda bize de yer verin’. Çünkü bugün görüyoruz ki kadınlar gerçekten seslerini duyurmak adına seslerini gümbür gümbür duyuruyorlar. Bugün bu sıralarda oturan her bir kadın bu kararlılığın ifadesi olarak oturuyor. Öncelikle önümüzdeki baskın seçim tarihine kadar aday adayı sayısının artmasını gönülden istiyoruz. İçimizde bu yönde çalışan ve kararlılık gösteren kadınlarımıza da başarılar diyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

“ARTIK KENDİMİZİ VAR ETME ZAMANI GELDİ”

Ka.Der olarak 20 yılı aşkın bir süredir kadın temsiliyeti mücadelesi verdiklerini altını çizen Karaoğlu şunları söyledi: “Bu mücadelenin ne kadar zor olduğunu nerdeyse iğne kuyu kazmak kadar zorlu bir yolculuk olduğunun tanığıyız. Ama bunu değiştirecek olan da yine biz kadınlarız. Bu konuda irade göstermemiz gerekiyor, çünkü hiç kimse sahip olduğu koltuğu bizlere teslim etmeyecek. Bunun bilinciyle de bugün buradayız. Yıllarca kulağımıza ‘sen yapamazsın’ diye fısıldadılar. Bu nerdeyse bizim kodlarımız oldu. Bazen kendi koşullarımız bazen de kendi kararlarımız bizi bu kararsızlığa itti. Ama bugün artık kendimizi var etme ve bu konuda kararlılıkla yürüme zamanıdır diyorum. Haydi kadınlar meclise diyorum.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA