ÇİFTLİK İLÇESİ YAZLIKÇILARIN GÖZDESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİFTLİK İLÇESİ YAZLIKÇILARIN GÖZDESİ


 

Niğde’ye bağlı Çiftlik ilçesi havası, suyu ve kolay ulaşımı ile Mersin ve Adana başta olmak üzere bölgedeki yazlıkçıların gözde mekanı haline geldi.

GİZEM EKİCİ

Yaz mevsiminin başlaması ile artan sıcaklar Niğde iline bağlı Çiftlik ilçesinin yıldızını giderek parlatıyor. Son yıllarda her alanda büyük gelişim sağlayarak yazlıkçıların gözdesi haline gelen ilçe, sürekli bir gelişim içerisinde.
İlçeye sürekli katma değer sağlamak isteyen Belediye Başkanı Serkan Güzel, son yıllarda yaptıkları atılımların sonuç vermeye başladığını, dolayısıyla ilçenin cazibesini arttırdıklarını söyledi.

KOLAY VE HIZLI ULAŞIM MÜMKÜN
Yazlıkçıları ilçelerinden mülk almaya çağıran Başkan Güzel, Çiftlik ilçesi ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “İlimizin ikinci büyük ilçesi konumunda bulunan Çiftlik, Niğde’ye 30 kilometre uzaklıkta olup kolay ulaşım ağlarına sahiptir. Adana-Niğde Otoban Yeşil Gölcük çıkışından sonra 20 dakikada ulaşım sağlanabilen Çiftlik aynı zamanda, yakın zamanda tamamlanması planlanan Otoban Projesi’nin de kapsamında yer almaktadır. Ayrıca ilimiz ile ilçemiz arasında her yarım saatte bir toplu taşıma araçları çalışmaktadır. 

IHLARA VADİSİ VE NARLIGÖL KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR
İlçemiz aynı zamanda; Kanyon vadisi, bitki örtüsü, kilise ve şapelleriyle doğa, tarih, sanat ve kültür olgusunun bir arada buluştuğu, dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak doğa harikası olan Ihlara Vadisi’ne 20 dakika uzaklıktadır. 
Yine Aksaray-Niğde sınırında bulunan, kalsiyum, sodyum ve bikarbonat açısından çok zengin olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geldiği belirtilen Narlıgöl (Acıgöl) termal suyuna da 20 dakikada uzaklıkta bulunan ilçemiz, sahip olduğu bu zenginlik ile de yerli ve yabancı turistler tarafından keşfedilmeyi beklemektedir. Dört mevsim farklı doğal güzelliği ile ziyaretçilerini büyüleyen krater gölü Narlıgöl, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir tabiat zenginliğidir” dedi. 

YAZ AYLARINI SERİN SERİN GEÇİRMEK İSTEYENLERİN ADRESİ; ÇİFTLİK 
İlçenin tamamında kullanılan içme suyunun membaa kalitesinde ve kireç oranının sıfır seviyesinde olduğunun da altını çizen Başkan Güzel, açıklamasını şöyle sürdürdü, “İlçemiz rakım olarak deniz seviyesinden 1560 metre yüksekte olmasından dolayı yeşiller içinde yayla havasının hüküm sürdüğü küçük ve şirin bir yerleşim yeridir. Mersin ve Adana başta olmak üzere bölge illerimizden çok sayıda vatandaşımız e satın alarak, yaz aylarında ilçemizde konaklamak için gelmektedir. Yaz aylarının çok serin geçtiği, Ağustos ayında bile dışarıda  akşamları ceketsiz oturmanın mümkün olmadığı ilçemiz, bu doğal klima özelliği ile tercih nedeni olmaktadır. Yaz aylarını serin yerde geçirmek isteyen vatandaşlarımız için uygun bir yer olduğundan konut satın alarak ilçemize yerleşmelerinin kendileri açısından son derece yararlı olacağını düşünüp ilçemizi  gelip görmelerini tavsiye ediyorum”. 

BU FIRSAT KAÇMAZ!
Başkan Serkan Güzel ayrıca ilçede Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan 2+1 konutların 285 TL taksitlerle, 3+1  konutların ise 536,00 TL’den fiyatlarla satışlarının da devam ettiğini, Çiftlik Belediyesi’ne 0 388 411 2004 - 05416396537 ve 053381116616 nolu telefonlarından bilgi alınabileceğini de sözlerine ekledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA