“ELLERİNDEKİ ÇAMURU SANATA DÖNÜŞTÜRDÜLER” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ELLERİNDEKİ ÇAMURU SANATA DÖNÜŞTÜRDÜLER”


 

Akdeniz Belediyesi Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi’nde seramik kursu alan kadınların, “Çamura Dokunan Eller” adlı seramik sergisi ile “Repetition” adını taşıyan yağlı boya eserlerden oluşan resim sergisi beğeniye sunuldu.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi’nde; Seramik Öğretmeni R. Özlem Dağlıoğlu ile öğrencilerinin hazırladığı, birbirinden farklı, renkli ve ilgi çekici el emeği göz nuru seramik eserleri beğeniye sunduğu “Çamura Dokunan Eller” sergisi açıldı. Ayrıca Mersin HEM ve Karacaoğlan HEM işbirliğinde açılan ve Ferya Kocaçınar’ın imzasını taşıyan ve “Repetition” adlı yağlı boya resim sergisi de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 

İKİ SERGİ BİR ARADA…
Sergilerin açılışına, Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Koca, Akdeniz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Uğurcan, Kıbrıs Konsolosluğu, Gazi Derneği, TEMAD Derneği üyeleri ile Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi’nde seramik kursu gören kursiyerler katıldı. Açılışın ardından, Akdeniz Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde organize edilen seramik kursu kursiyerlerinin el emeği ve göz nuru ile ortaya çıkardığı birbirinden farklı, renkli ve ilgi çekici eserleri inceleyen Başkan Muhittin Pamuk, kursiyerleri kutladı, sergilerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 
Sergilenen eserleri çok beğendiğini dile getiren Başkan Pamuk, kısa süre içinde bu başarıyı elde etmelerinden ötürü kursiyerleri ve kurs eğitmenlerini tebrik etti. Pamuk, kültürel ve sanatsal alanda kendilerini geliştirmek, boş vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirmek isteyen vatandaşları, belediyeye bağlı mahalle kültür evlerinde ücretsiz verilen birbirinden farklı kurs ve eğitimlere katılmaya da davet etti. 

ÇAMURA ELLERİYLE ŞEKİL VERDİLER
Çamura Dokunan Eller Sergisi; vakumlu çamurların tamamen elle şekillendirme teknikleriyle oluşturduğu ürünlerin, sıratlı boyaları ile dekorlanması ve sırlanmasıyla oluşan eserlerin bir araya gelmesinden meydana geliyor. Akdeniz Belediyesi Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi’nin seramik kursiyerlerinin hazırladığı sergi ile Ferya Kocaçınar’ın “Repetition” adı verilen ve birim tekniği ile ortaya çıkmış, röprodüksiyon ve motif desenli yağlı boya resimlerinden oluşan sergisi, 9 Mayıs 2018 Çarşamba, saat 17:00’ye kadar gezilip görülebilir.  
Seramik kursu geçen yıl başlamıştı
Akdeniz Belediyesi Hadra Kültür ve Sanat Evi’nde, geçen yıl Ekim ayı içinde başlayan seramik kursu; seramik biçimlendirme, tahrirci ve tahrirci çinice modülleriyle devam etmekte olup, bugün itibariyle 12 kursiyere eğitim veriliyor. Sergi projesi kapsamında, şamotlu çamur plakaları ile oluşturulan, tarihi motiflerle dekorlanan 9 adet 50cmx70cm ebadında aynalar yapılırken, bütün eserler seramik fırınında 900 ile 1050 derece arası sıcaklıkta sırlanıp pişirildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA