CHP’Lİ GENÇLER HAKİM KARŞISINA ÇIKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’Lİ GENÇLER HAKİM KARŞISINA ÇIKTI


 

Mersin’deki Adalet Nöbeti eylemleri sırasında attıkları sloganlar nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması ile yargılanan CHPli gençlerin savunmaları dinlendi. Attıkları sloganlarının Cumhurbaşkanına değil şahsa yönelik olduğunu belirten gençler beraatlarını talep etti.

Mehmet Nabi Batuk 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı adalet yürüyüşüne Mersin Barış Meydanı’ndan destek vermek amacıyla gerçekleştirilen Adalet Nöbeti eylemi sırasında CHP Mersin İl Gençlik Kolları üyeleri, attıkları “Hırsız Tayip Erdoğan” sloganları nedeniyle hakim karşısına çıktı. Mersin 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel, Erdemli Gençlik Kolları İlçe Başkanı Bekir Kamil Çağlayan ve gençlik kolları üyeleri Fırat Yıldız ile Mehmet Reyhan’ın savunmaları alındı. İfadelerin ardından mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 11 Ekim 2018 tarihine ertelendi. Duruşmayı değerlendiren CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem güzel ise davayı siyasi bir dava olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, “Biz Cumhurbaşkanına değil şahsa karşı bir slogan attık, anayasal olarak eleştiri hakkımızı kullandık” dedi. 

CUMHURBAŞKANI PARTİ ÜYESİ OLDUYSA; ONA HAKARET SUÇLARI DA KALDIRILMALI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi olarak bir siyasi parti genel başkanı olduğunu dolayısıyla bir tarafsızlığının bulunmadığını kaydeden Güzel, “Bize açılan dava keşke Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP Genel Başkanı olduktan sonra açılsaydı. Bizim siyasilere ilişkin Anayasa’da ağır eleştiri hakkımız var. Ama yinede eylem sırasında attığımız sloganların arkasında olduğumuzu ifade ettik. Ayrıca sloganlarımızı Cumhurbaşkanını kastetmediğimizi ve şahsa yönelik olarak attığımızı söyledik. Bu davayı tamamen siyasi bir dava olarak değerlendiriyoruz. Diğer taraftan önümüzdeki süreçte daha önemli bir memleket davasına giriyoruz. 24 Haziran tarihinde tüm bu yanlış uygulamaları silip yeniden ülkeye bir adaletin gelmesi iççin çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’de Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasını kaldıracağını söyledi. Biz CHP’li gençler olarak bu kapsamda böyle antidemokratik olayları bir daha yaşamak adına 24 Haziran’ı bekliyor ve tüm gençlerimiz ile birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA