KADIN SİYASETÇİDEN TEMSİL ELEŞTİRİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADIN SİYASETÇİDEN TEMSİL ELEŞTİRİSİ!


 

CHP Milletvekili aday adayı Ebru Çalışkan, 100 yıllık parti tarihinde Mersin’den sadece 1 kadın milletvekilin çıkartılmasını eleştirdi.

GİZEM EKİCİ

CHP Mersin Başkanlığı 27. Dönem Milletvekili Aday Adayı Tanıtım Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantısında 56 aday adayı kendisini tanıttı. Aday adaylarının büyük bir çoğunluğunun katıldığı toplantıya çok sayıda partili de katıldı. CHP’li 4 milletvekili ve belediye başkanlarının katılmaması ise gözlerden kaçmadı. Aday tanıtım toplantısında Mersin’deki kadın temsiliyetini eleştiren Mezitli Belediyesi’nin avukatı ve CHP 25. Dönem milletvekili adayı Ebru Çalışkan, partinin 100 yıllık tarihinde sadece 1 kadının mecliste yer aldığını söyledi. 

“MERSİN’DE KADIN TEMSİLİYETİ YOK”
Mersin’in ilk kadın belediye başkanını çıkartan kent olduğunu anımsatan Çalışkan, “1920 yılından bu yana 100 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’nde Mersin’den sadece 1 milletvekili oldu 1995 yılında benim de Parti Meclisi’nde olduğum dönemde seçildi. O günden bu yana maalesef Mersin’de bir kadın temsiliyeti yok. Diğer partilerde de sadece 1’er milletvekili olmuş. Oysaki Mersin ilk kadın belediye başkanını çıkartan bir kent. O yüzden demokrasi mücadelesi adına, sömürülen, ezilen insanlar adına, yok edilen hukuk adına ve özellikle de kadının sesi olmak adına yeniden görev talep etmek için karşınızdayım. Umarım 25 Haziran’da çok daha umutlu, çok daha aydınlık günlere ulaşacağız. Tek adam rejimini yok edeceğiz” dedi.

ÖZCAN DA ADAY ADAYI!
Aralarında parti üyeleri, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi, eski il başkanlarının da olduğu aday adaylığı listesinde dikkat çeken isimler yer aldı. CHP’li 26. Dönem milletvekilleri Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Dr. Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu aday adayı olmazken, Fikri Sağlar listede ismi yer alan vekil oldu. Listede en dikkat çeken isim ise 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesini MHP’li Burhanettin Kocamaz’a kaptıran Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Macit Özcan oldu. Özcan belediyenin kaybedildiği süreçte en fazla eleştirilen isimler arasında yer almıştı. Öte yandan Özcan’ın avukatı Ali Mahir Başarır’ın da aday adaylığı dikkat çekti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA