KUAFÖR VE BERBERLER KDV İNDİRİMİ İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KUAFÖR VE BERBERLER KDV İNDİRİMİ İSTİYOR!


 

Kuaför ve berber esnafının KDV oranlarının yüzde 8 gibi makul düzeylere çekilmesini istediğini söyleyen Mersin ESOB Başkanı Dinçer, haksız rekabet, çırak ve ara eleman sıkıntılarının da çözüm bekleyen konular olduğunu aktardı.

Tarsus Kaymakamı Ünal ile Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (Mersin ESOB) Başkanı  Talat Dinçer, Tarsus berber ve kuaför esnafıyla kahvaltıda buluştu. 

ESOB’dan yapılan açıklamayagöre; Tarsus Belediyesi ve Tarsus Berberler ve Kuaförler Odasınca düzenlenen ve birlik beraberlik amacı taşıyan kahvaltıya; Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, İlçe Belediye Başkanı Şevket Can, Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş ile ilçede kurulu oda başkanları ve oda üyesi berber ve kuaförler katılım gösterdi.

KOZMETİK ÜRÜNLERİNDEKİ KDV YÜZDE 20’LERDE
Kahvaltıda konuşan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, berber, kuaför ve güzellik uzmanlığı alanında hizmet veren sektörün temsilcilerince verilen bu anlamlı etkinlikte bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. 
Dinçer konuşmasında berber, kuaför ve güzellik uzmanlığı mesleğinin ithal edilen kozmetik ürünlerindeki KDV’nin yüzde 20’lerde olması ve hijyen başta olmak üzere bir çok sorunu olduğuna vurgu yaparak, “KDV oranları mutlaka yüzde 8 gibi makul düzeylere çekilmeli. Bunun yanı sıra sektörün çırak ve ara elaman sıkıntısı had safhada. Ayrıca meslekte haksız rekabet almış başını gidiyor. Vitrinlerde fiyat kırma marifetmiş gibi gösterilerek belirlenen fiyat tarifesinin çok altında kesimler yapılıyor. Bunların mutlak suretle çözülmesi gerek” dedi.

“BUGÜN EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ KONU BİRLİK VE BERABERLİK”
Başkan Dinçer, “Bugün sorun dinlemeye ve sorun aktarmaya gelmedik. Tarsus Berberler ve Kuaförler Odamız güzel bir dayanışma gününe imza atarak bizleri bir araya getirdi. Bu anlamla etkinliklerinden dolayı oda başkanımıza, yönetim kurulu üyelerine ve tüm katılımcılara teşekkürlerimi iletiyorum. Hepimiz biliyoruz ki bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz konu birlik ve beraberlik. Bunu sağlamak için hepimiz işbirliği içerisinde olmalıyız. Ben bu güzel imkanı bizlere sağlayan Oda Başkanımız Alper Deniz ve yönetim kurulu üyelerine tekrar teşekkür ediyor ve tüm katılımcılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ile Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Bayram Karakaş’ta birer konuşma yaparak, birlik ve beraberliği sağlam adına bu etkinliği gerçekleştiren Başkan Alper Deniz ve yönetim kurulu üyelerine ve tüm katılımcılara teşekkürlerini ilettiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA