Keman yarışmasına Mersin damgası | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Keman yarışmasına Mersin damgası


 

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı keman bölümü öğrencileri Slovakya ve Belçika’da düzenlenen yarışmalardan ödülle döndü.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre; MEÜ Devlet Konservatuarı keman eğitmeni Lily Tchumburidze'nin yarı zamanlı keman 2. sınıf öğrencisi Ecmel Neva Bildik, Slovakya’nın Dolny Kubin şehrinde düzenlenen '22nd International Competition of Bohdan Warchal in Playing The Bow String İnstruments' yarışmasında ikincilik ödülü aldı. Jüri Başkanı Peter Michalica, Ecmel Neva Bildik'in tüm jüri üyelerini müzikal ve teknik olarak çok etkilediğini belirterek kendisini ayrıca tebrik etti. Ecmel Neva Bildik İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın 27 Mart tarihinde düzenlediği solist seçim sınavını da kazanarak 20 Nisan tarihinde İzmir Devlet Senfoni Orkestrasıyla birlikte solist olarak sahne aldı.

MEÜ Devlet Konservatuvarı Keman Ana Sanat Dalı'nda yarı zamanlı keman öğrenci olan Deniz Yakın ise Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen '11. Uluslararası Keman Yarışması'nda A kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü. Tchumburidze'nin öğrencisi olan Deniz Yakın, ayrıca bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları programında Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile solist olarak sahne alarak MEÜ'yü başarıyla temsil etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA