Mersinliler internet üzerinden nasıl alışveriş yapıyorlar? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersinliler internet üzerinden nasıl alışveriş yapıyorlar?


 

Picodi.com,Türkiye’de internet üzerinden nasıl alışveriş yapıldığını göstermek amacıyla birkaç milyon online alışverişin incelendiği bir rapor hazırladı.

Haber Merkezi

Türkiye çapında yapılan araştırmanın Mersin bölümünde, kent sakinlerinin internet üzerinden nasıl alışveriş yaptığına ışık tutuldu. Araştırmaya göre; Mersin şehrinde internet kullanıcıları, alışılageldik masaüstü bilgisayarlardan ya da laptoplardan ziyade mobil cihazları tercih ediyorlar. Analiz edilen işlemlerin yüzde 59’si akıllı telefonlardan yapıldı. Alımların yaklaşık yüzde 39’u bilgisayarlardan yapılırken sadece, yüzde 2’si tabletlerden yapıldı, Ortalama harcamalarda da; tablet kullanıcıları 155,43TL’nin biraz üzerinde rakamla en az para harcayanlar olurken, mobil kullanıcılar 176,75 TL ile ikinci sırayı alıyorlar. Kazanan ortalama 182,64TL ile bilgisayar kullanıcıları oluyor. Burada Android ve iOS kullanıcıları arasındaki fark da; 150TL IOS, 203TL Android olarak öne çıkıyor.

EN ÇOK BU AYLARDA İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ YAPILIYOR

Ayları karşılaştırırken, Nisan, Ağustos ve Kasım aylarında alışveriş aktivitesinin en yüksek olduğu dönem olarak görülüyor. Kasım ayında, Black Friday ve Cyber Monday’ın kutlandığı dönem olduğu için alışveriş aktivitesinin artış yaptığı gözleniyor. Türkiye genelinde Kasım ayında ortalama sepet tutarı 175 TL olarak ortaya çıkıyor. Mersin şehrinde yaşayan internet kullanıcıları online alışverişte en çok parayı Ağustos ayında harcıyorlar, ortalama sipariş değeri 240 TL’ye çıkıyor.

EN ÇOK CUMA GÜNÜ TERCİH EDİLİYOR!

“Mersinliler arasında haftanın hangi günü alışveriş yapmak için en popüler?” sorusunun yanıtı ise hem bilgisayar hem mobil kullanıcılarında Cuma günü oldu. Kullanıcılar en çok bu gün alışveriş yapmayı tercih ediyorlar. Günün hangi bölümünde daha çok alışveriş yapıldığına dair araştırmada ise Türk kullanıcıların toplam alışverişlerin sadece yüzde 12.64’ünü geceleri yaptığı görüldü. Bu oran öğlen 12:00’ye kadar yüzde 15.11’e, gün içinde ise yüzde 33.54’e ve akşamları tepe noktasına çıkıyor. Türkiye’de günlük online siparişlerin yüzde 38.7’si bu saatler arasında yapılıyor. Mersin’de de aynı şekilde, verilen siparişlerin yüzde 43’ü akşam saatlerinde veriliyor.

MERSİN E-TİCARETTE ORTA SIRADA

Mersin Türkiye geneli ile kıyaslandığında ülkenin e-ticaret hacminde orta sıralarda bulunuyor. Mersin, internet alışverişinde 172 TL ile Türkiye geneli ortalamasından çok az bir miktar yani 5 TL daha fazla harcayarak 27. sırada yer alıyor. Ayrıca Mersinli mobil kullanıcıların sepet tutarı, bilgisayar kullanıcılarının 182 TL’sine kıyasla, az bir miktar fark ile yani 6 TL ile geride kalıyor. Ayrıca ortalama bir Mersinli mobil kullanıcısın sepet tutarı, Türkiye mobil ortalamasından yaklaşık 16 TL daha fazla. Mersinli Android kullanıcısının sepeti, İOS kullanıcısının sepetine göre yaklaşık 53 TL daha fazla. İlk sırada 255 TL’lik ortalama sepet tutarı ile Muş gelirken, ikinci sırada 242 TL ile Muğla gelirken, Mersin 172 TL’lik tutarı ile 27’inci sırada yer alıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA