EN ÖNEMLİ İHTİYAÇLARI: SAYGI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EN ÖNEMLİ İHTİYAÇLARI: SAYGI


 

Mersin Ortopedik Engelliler Derneği üyelerinin hazırladığı 36 eserden oluşan Kitre Bebek Sergisi MTSO Sanat Galerisi’nde açıldı. Üretimin önüne hiçbir engelin olmadığını ifade eden eğitmen Fatma Sena Can, “Toplumdaki diğer bireylerin onlara verebilecekleri en önemli şey saygıdır “ dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Ortopedik Engelliler Derneği’nin Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla hazırladığı ‘Kitre Bebek Sergisi Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisinde açıldı. 16 Mayıs 2018 tarihine kadar açık kalacak serginin açılışına MTSO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Hasan Celal Taş katıldı. Yenişehir Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ile engelli vatandaşlar tarafından hazırlanan serginin açılışında ayrıca işitme engelli dansçılar tarafından gerçekleştirilen dans performansı da izleyicilerden tam not aldı. Sergiden elde edilecek gelir ise ortopedik engelli vatandaşların ihtiyaçları için kullanılacak. 

“EĞER SATILIRSA ÇOK ÜZÜLÜRÜM”
Sergi açılışında konuşan Mersin Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Nalan Bakır, engellerin bedende değil, zihinde olduğunu söyledi. Sergi açmak için özellikle Engelliler Haftasını seçtiklerini belirten Bakır, engellilerin sadece tüketici değil ayı zamanda birer üretici olduklarını vurguladı. Bu serginin de üretici engelliler tarafından hazırlandığını bildiren Bakır, kendi elleri ile yaptığı ‘Kirazlı Kadın’ isimli eserinin satılması durumunda çok üzüleceğini ifade etti. Bakır, şunları söyledi: “Kirazlı Kadın benim için çok önemlidir. Benim önceden sanatla ilgili hiçbir fikrim yoktu. Sonra doğaçlama olarak bu eseri hazırladım. Herkes çok beğendi. Tabloda kiraz toplayan bir kız var. Belki bende kendimi o dönemde kiraz toplarken hissediyordum. Eğer satılırsa çok üzülürüm. Çünkü o benim ilk eserim ve evladım gibi seviyorum. Benim tek hayalim, her bir engellinin kendi ayakları üzerinde durabilmesi. Sanatta dâhil hiçbir alanda engel yoktur. Yeter ki, zihinde engeller olmasın. Tek engel kaldırımlardır” diye konuştu.

“İHTİYAÇLARI OLAN EN ÖNEMLİ ŞEY: SAYGI”
Serginin hazırlık sürecinde Ortopedik engelli vatandaşlara destek olan, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinden Fatma Sena Can ise hazırlık süreci ile ilgili şunları söyledi: “Kursiyerlerimizin tüketicilikten üreticiliğe geçmek için bizden bir destek talebi oldu. Bizde arkadaşlarımız ile birlikte onların boş zamanlarını değerlendirip bu sergiyi ortaya çıkardık. Toplumdaki diğer engelli bireylerinde oluşan o algıyı biraz kırmak zorundayız. Onların bireysel olarak sürekli isteyen bireyler değil de aslında üreten bireyler olabileceklerini bilmelerini isterim. Çünkü yeteri kadar çalıştıklarında imkansız şeyleri bile başarabilirler. Çünkü tüm engeli vatandaşlarımızın zihinsel engelleri yok. Sadece bedensel engelleri var. Bu durumda onların üreten bireyler olmalarına engel değil. Bu gibi çalışmalarda üretmeleri aslında bir şeyler yapabileceklerine onları daha çok kenetleniyor. Her türlü engelli vatandaşımızın yapacağı ve çalışabileceği bir şeyler mutlaka vardır. Bu yüzden toplumdaki diğer bireylerin onlara verebilecekleri en önemli şey saygıdır” .   
16 Mayıs’a kadar açık kalacak sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA