“YÜZDE 64’ÜN ÜZERİNDE OY BEKLİYORUM!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YÜZDE 64’ÜN ÜZERİNDE OY BEKLİYORUM!”


 

Mersin’de Cumhurbaşkanı adayı İnce için destek isteyen CHP lider Kılıçdaroğlu, “Mersin referandumda yüzde 64 ‘Hayır’ çıkarttı. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce için yüzde 64’ün üzerinde bir rakam bekliyorum” dedi.

GİZEM EKİCİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de yeni il binasının açılışını gerçekleştirdikten sonra vatandaşlara hitap etti. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanındaki alanda gerçekleştirilen mitinge CHP’li milletvekilleri, Belediye başkanları, il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

“YÜZDE 64’ÜN ÜZERİNDE OY BEKLİYORUM”
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için ise destek istedi. Muharrem İnce’nin eğitimci kimliğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Mersin referandumda yüzde 64 Hayır çıkarttı ve Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce için yüzde 64’ün üzerinde bir rakam bekliyorum. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız bir öğretmen. Binlerce çocuk yetiştirdi. Akademi dünyasında, iş dünyasında, bürokrasi de yetiştirdiği öğrencileri var. Sizlerden Muharrem İnce için destek bekliyoruz” diye konuştu.

“GÜZEL BİR TÜRKİYE’Yİ ELBİRLİĞİYLE İNŞA EDECEĞİZ”
Konuşmasında sık sık ‘Tamam’ ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, “Birlikte mücadele edeceğiz, birlikte çalışacağız. Özellikle annelere sesleniyorum; sizin sezginize ve gücünüze inanıyorum. Türkiye’nin geleceği konusunda büyük kaygılarınız var. Sizin de kaygılarınız var bizim de kaygılarımız var. Birlikte, el ele Türkiye’yi çağdaş uygarlığa çıkartacağız. Güzel bir Türkiye’yi elbirliğiyle inşa edeceğiz. Birlikte el ele her eve bereket, her ile huzur getireceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz ve çocuklarımıza, geleceğimize karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Artık yeter diyoruz, tamam diyoruz. Türkiye’nin ciddi sıkıntıları var. 16 Nisan öncesini düşünün, ‘Evet’ derseniz Türkiye uçacak, ‘Evet’ derseniz faizler, dolar düşecek dediler ama tam tersi oldu. Bu tabloyu değiştirmek bizim elimizde. Ekonomi iyi değil, işsizlik var, narenciye üreticisinin durumu parlak değil. Bütün Avrupa Türkiye’yi doyurmak için yarışta. Ama bizim ülkemizde kendimizi doyuramıyoruz” dedi. 

“SURİYELİLERİN ÜLKEMİZDE PERİŞAN BİR ŞEKİLDE YAŞAMALARINI DOĞRU BULMUYORUZ”
Mersin’de sayıları 400 bini aşan Suriyeli sorununda da değinen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Suriyeli kardeşlerimizi bu ülkeye getiren, sorun yaratan, ciddi kaygılara yol açanlar Emevi Cami’ne gidip namaz kılacağız diyorlardı. Onu yapamadılar Süleyman Şah Türbesi’ni taşıdılar. Esad gidecek dediler, Esad kaldı ama inşallah bunları göndereceğiz. 25 Nisan Haziran’da bütün komşularımıza çağrı yapacağız, ‘Yurtta barış dünyada barış’ istiyoruz diyeceğiz. Barıştan yana tavır koyacağız. Suriye’de savaşı en kısa sürede bitireceğiz. Suriyeli kardeşlerimizin evlerini yapacağız, okullarını, parklarını yapacağız ve ‘kendi topraklarınıza gidin’ diyeceğiz. Suriyelilerin ülkemizde perişan bir şekilde yaşamalarını doğru bulmuyoruz. Bazı ortamlarda bizim vatandaşımız ikinci sınıf, Suriyeliler birinci sınıf. Suriyeliler de insan onlara da insan gibi davranmak lazım ama ülke topraklarına dönmelerini sağlamamız lazım. Kendi ülkesinde huzur içinde yaşamalı.”

“TÜRKİYE’Yİ İSRAİL’İN ARKA BAHÇESİ HALİNE GETİRDİLER”
Büyük gerginliğe neden olan Kudüs meselesinin çözülmesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “ABD, Kudüs’e büyük elçiliğini taşıyor. Filistin’de mücadele eden gençlerimiz var. O gençlerimizin mezarları Filistin’de şuan. Mavi Marmara olayından sonra İsrail özür dilemedi, tazminat ödemedi. Bir gece yarısı meclisten çıkan kararla İsrail’le araları düzelttiler. Türkiye’yi İsrail’in arka bahçesi haline getirdiler. Gazze’de abluka kalkmadı. Şimdi büyükelçiliği oraya taşıyorlar. Ben bunu parlamentoda eleştirdim. Erdoğan kürsüde, ‘Doğu Kudüs’te konsolosluğumuz var yakında orayı Filistin’in başkenti yapacağız, büyükelçilik açacağız’ dedi. Bekliyorum, aylar geçti bekliyorum. Neden büyükelçiliği açmıyorsun. Birisi mi engel oluyor sana. Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı olarak söylüyorum, yüreğin yetiyorsa git büyükelçiliği aç, ben de seni sonuna kadar alkışlayacağım. Lafla peynir gemisini yürütmeye çalıştılar. İşsizlik bitecekti, işsizlik bitmedi. Türkiye uçacaktı dolar uçtu. Emevi Camii'ne namaz kılmaya gideceklerdi, Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırmak zorunda kaldılar. Artık tamam. Vallahi de tamam, billahi de tamam. Artık bıktık. Yeter. Bu milletin yakasından düşmesi lazım” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE TARIMDA KENDİ KENDİNE YETEN BİR ÜLKE OLACAK”
Mersin’den son olarak iş dünyasında seslenen Kılıçdaroğlu, “İş dünyasına bir şeyler söylemek istiyorum. Allah'ın izniyle en geç 4 yıl içerisinde bu ülkede çiftçinin ürettiği, alın terinin karşılığını alacağı bir Türkiye inşa edeceğiz. En geç 4 yıl içerisinde. Türkiye tarımda kendi kendine yeten bir ülke olacak. Elma dışarıdan geliyor, üzüm dışarıdan geliyor, kabak dışarıdan geliyor ama biz bu tabloyu değiştireceğiz. Sanayide de devrim yağacağız. Katma değeri yüksek ürün üreteceğiz. İşsizlik sorununu çözeceğiz. Beşinci yıl bunun keyfini süreceğiz. Beşinci yılda diyeceğiz ki; 4 yılda yaptıklarımıza bakın, bize yeniden oy verin diyeceğiz. Bu ülkeyi büyüteceğiz. Ülkeye huzuru getireceğiz, barışı getireceğiz. 16 yıldır faizi düşüreceğim diyor. 16 yıldır düşürmedin de 24 Haziran'dan sonra mı düşüreceksin? 16 yıldır bu millet faiz altında ezildi. 687 milyar lira borç yaptılar. Faizleri düşüreceğiz, OHAL'i kaldıracağız, demokrasiyi getireceğiz. Parayı tefecilere değil, halka vereceğiz. Halkı yüceltmek bizim görevimizdir. Bunun için mücadele edeceğiz. Öncülerimiz de kadınlar ve gençler olacak. Kadınların sezgisi güçlüdür, mücadelecidir kadınlar. Türkiye'yi karanlık koridordan çıkarmak bizim elimizde, bu ülkenin kadınlarının ve gençlerinin elinde. Cumhuriyet bir kadın devrimidir” dedi. 

İYİ PARTİ’DEN KILIÇDAROĞLU’NA ÇİÇEK
Programın ardından İYİ Parti Mersin İl Teşkilatı Kılıçdaroğlu’nun kente gelişi dolayısıyla kendisine çiçek takdim etti. İYİ Parti’nin çiçek jesti partililerden büyük alkış aldı.

KADINLAR VEKİLLİK İSTİYOR!
Programda öne çıkan bir diğer konu ise kadınların vekillik talebi oldu. Partili kadınlar Mersin’de kadın vekilin çıkartılmamasına vurgu yaparak, “Yeter artık Mersin kadın vekil istiyor”, “Müsaade beyler, sıra kadınlarda”, “Mersin’de kadın vekil zamanı” pankartları açtı. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA