“İLİŞKİLERİ KESİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İLİŞKİLERİ KESİN”


 

İsrail askerlerinin ABD’nin İsrail Konsolosluğunu Kudüs’e taşımasını protesto etmek isteyen 59 Filistinli vatandaşı katledilmesi Ulu Cami önünde düzenlenen eylemle protesto edildi. Eylemde İsrail bayrakları yakılırken, İsrail’le işbirliği yapan Müslüman ülkelere ilişkileri kesin çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Anadolu Gençlik Derneği Mersin Şubesi ile İnsan Hakları Vakfı’nın düzenlediği protesto gösterisinde öğle namazı çıkışı Ulu Cami önünde buluşan vatandaşlar İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile İsrail Bayrağını ateşe verdi. Geçtiğimiz gün ABD’nin İsrail Konsolosluğu’nu Kudüs’e taşımasının ardından düzenlenen protesto gösterilerinde İsrail askerlerinin açtığı ateş ile hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazının da kılındığı protesto gösterisinde sık sık “Katil ABD, katil İsrail” sloganları atıldı. Daha sonra Anadolu Gençlik Derneği Mersin Şubesi adına basın açıklaması yapan İmam Hatipliler Komisyonu Başkanı Halil İbrahim İğde, 59 Filistinli vatandaşın hayatını kaybettiği katliamın Ramazan Ayı öncesinde gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Böyle mübarek günleri kana bulamak Siyonist aklın vazgeçilmezi oldu” diyen İğde “Katil ABD ve işgalci İsrail bu sözde bağımsızlığın 70. Yılını Müslüman kanı dökerek kutlama kararı almışlar. Şimdi bu şeytani kararın gereğini yapıyorlar. ABD ve İsrail’in bu kararları göstere göstere uygulamaları karşılarında ciddi bir mukavemet göremedikleri içindir” dedi.

“İSRAİL’LE İŞBİRLİĞİ YAPAN ÜLKELER ARTIK YETER!”

İsrail’in meşru bir devlet değil bir terör örgütü olduğunu ifade eden  İğde, “İsrail bu coğrafyanın doğal bir üyesi değil işgalci bir çapulcu örgütüdür. Kim ne derse desin İsrail’le her türlü ilişki Siyonist teröre destek olmak, akan kana ortak olmaktır. Kim ne derse desin, ABD ve İngiltere İsrail’in hamisidir. ABD ile stratejik müttefik olanların İsrail düşmanlığı tiyatrodur. Siyonist İsrail, şımarıklığının, küstahlığının, eli kanlı oluşunun gereğini yapıyor. Aklı başında olan hiçbir insan İsrail’den insanlık beklemez. İsrail’e söz söylemek gereksizdir. İsrail sözden anlamaz ancak güçten anlar. Bizim sözümüz, sitemimiz, serzenişimiz kendi geleceklerini İsrail’le iyi ilişki kurmakta gören herkesidir. İslam ülkelerindeki hükümetlere işgalci İsrail ile işbirliği kötülük olarak yeter. İsrail bu topraklarda olduğu müddetçe bu coğrafyaya barış gelmeyecektir” diye konuştu.

“BİR BUÇUK MİLYAR MÜSLÜMAN SEKİZ MİLYONLUK İSRAİL’İ TÜKÜRÜĞE BOĞAR”

Birleşmiş Milletler ve NATO’nun İsrail askerlerinin işlediği tüm cinayetlerin suç ortağı olduğunu  ifade eden İğde, “ABD ile müttefik olan, topraklarında ABD üssü ve askerleri bulunduran İslam ülkelerinin hiçbiri İsrail’den hesap sormaya muktedir değildir. Ey İslam ülkelerinin yöneticileri, yanlıştan dönün. Eli ayağı parçalanmış, kafası uçurulmuş çocuklar aşkına yanlıştan dönün. Herkes biliyor, herkes şahit ki telefon diplomasisiyle, lanet okumayla, kınamayla zulüm bitmiyor. İsrail yaptırımdan güçten anlar. Allah için yırtıp atın İsrail ile yapılmış anlaşmaları. Bunları yapmaya gücünüz yetmiyorsa Allah için çıkın gerekçelerinizi söyleyin. Bir buçuk milyar Müslüman sekiz milyonluk İsrail’i tükürüğe boğar. Korkmayın Allah aşkına cesur olun. Siz gereğini yapmazsanız bu milletin içinden İsrail’e ve dünyanın tüm zalimlerine haddini bildiren yiğitler çıkacaktır” şeklinde konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA