BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TAM GAZ SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TAM GAZ SÜRÜYOR


 

Başbakanlık genelgesi doğrultusunda oluşturulan Mersin Bağımlılık İle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali yardımcıları, kaymakamlar, ilgili kamu kurum ve kuruluş amirleri ile sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Su, ülke genelinde olduğu gibi Mersin'de de her türlü bağımlılıkla topyekun mücadele edildiğine işaret ederek, bağımlılıkla mücadelenin bir süreç olduğunu, bu sürecin ise en iyi şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade etti. 

Bağımlılıkla mücadele çalışmalarının başarıya ulaşması amacıyla düzenlenen bu tür toplantıların önemli getirilerinden birinin mevcut durumun tespit edilerek, gerekli koordinasyonun sağlanması olduğunu dile getiren Su, diğer bir önemli getirisinin ise bağımlılık konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturarak, aile ve bireylerin daha fazla bilinçlenmesine katkı sunması olduğunu kaydetti. 
Madde bağımlılığı konusunda birinci hedeflerinin aile ve bireyleri bilinçlendirmek olduğunu vurgulayan Su, ikinci hedeflerinin ise bağımlı vatandaşların tedavilerini gerçekleştirmek ve bu maddelere ulaşamamalarının sağlanması olduğunu, bunun için de gerekli çalışma ve denetimlerin de sıkı bir şekilde yapıldığını söyledi. 
Bağımlılıkla mücadele konusunda eğitim ve denetim faaliyetlerinin yanı sıra, Sosyal Destek Projeleri (SODES) ile sivil toplum kuruluşları tarafından başarılı çalışmalar yürütüldüğünü kaydeden Su, bağımlılıkla mücadele amacıyla yürütülen başarılı çalışmaların, bundan sonra da artarak devam edeceğinin altını çizdi. 
Vali Su’nun konuşmasının akabinde, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı sunum ile devam eden toplantı, bağımlılıkla mücadele konusunda bugüne kadar yapılan çalışmalar ve yapılacak olan çalışmaların kapsamlı bir şekilde masaya yatırılarak, katılımcıların görüş ve çözüm önerilerinin alınmasının ardından sona erdi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA