CHP KARIŞTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP KARIŞTI!


 

CHP’de Mersin milletvekili adaylarının yönetim kurulunca hazırlanan listeyle belli olduğuna dair iddialar partiyi karıştırdı! İl Başkanı Aktay iddiaların asılsız olduğunu savunurken kulislerde bazı aday adaylarının isimlerini öne çıkartmak için parti içinde bit operasyon düzenlediği öne sürüldü.

HEDİYE EROĞLU

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği için 24 Haziran’da yapılacak seçimlere sayılı günler kala CHP Mersin il teşkilatı karıştı! Gündeme bomba gibi düşen iddiaya göre; 24 kişilik il başkanlığı yönetim kurulu başkanın yer almadığı ama bilgisinin olduğu ve birkaç üyenin katılmadığı bir toplantıda, milletvekili adayları için liste hazırladı. Açık usulde yapılan temayülde bazı aday adaylarının isimlerinin ön plana çıkartıp, bu yolla İl Başkanı Aktay’a baskı yapmaya çalıştığı iddia edildi. 
Listede öne çıkan isimlerin ise sırasıyla; Bora Yorulmaz, Mustafa Baysan, Ali Kırbıyık ve Hidayet Oğuz olduğu öne sürüldü. 

“GERÇEĞİ YANSITMIYOR”
Ancak CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay konuyla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaları yalanladı. “Adaylarımızın belli olduğu yolundaki haberler gerçeği yansıtmıyor” başlığıyla bir açıklama yapan Aktay, “CHP, ülkemizin ön seçim geleneği olan tek partisidir. Ancak hem baskın bir seçimle karşı karşıya kalmamız hem de genel seçime ittifak halinde giriyor olmamız nedeniyle milletvekili adaylarımızın tüm seçim çevrelerinde ‘Merkez Yoklaması Yöntemi’ ile belirlenmesine karar verilmiştir.
Genel Merkezimiz, milletvekili adaylarını tespit ederken il örgütlerinden de ‘Genel Merkeze yardımcı olunacak şekilde kanaat oluşturulmasını’ talep etmiştir. Ancak bu kanaatin herhangi bir oylama sonucuyla değil, istişareler yoluyla oluşturulması ve ayrıca, bölge dengelerinin de gözetilmesi önemle vurgulanmıştır.
Mersin'de de süreç bütünüyle bu şekilde yürümektedir. Partimizin milletvekili adaylarının belirlendiği ya da milletvekili aday adaylarına dair nihai kanaatin şekillenmiş olduğu yolundaki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.
Partimizin bütün üyeleri, yöneticileri ve aday adaylarımız 24 Haziran seçimlerinin hayati öneminin bilincindedir. Her birimiz bu sorumlulukla çalışmalarımızı çok yoğun bir biçimde sürdürmekteyiz. Milletvekili adaylarımız kısa bir süre içinde Genel Merkezimizce açıklanacak ve ondan sonra da aynı kararlılıkla, aynı tempoyla hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü 24 Haziran seçimlerinin hiçbir kişisel boyutu olamayacağının, bu seçimin bütünüyle bir ülke davası, bir varlık yokluk meselesi olduğunun hepimiz farkındayız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA