LİSELİLER SAHNENİN TOZUNU ARTTIRDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİSELİLER SAHNENİN TOZUNU ARTTIRDI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2-18 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen “4. Mersin Liseler Arası Tiyatro Günleri” büyük ilgi gördü.

Mersin’de liseliler, “4. Mersin Liseler Arası Tiyatro Günleri”nde sergiledikleri performansları ile adeta sahnenin tozunu attı. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ödül törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, KKTC Mersin Kültür ve Eğitim Ataşesi Yusuf İnanıroğlu, Çukurova Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Oyunları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cihangir Nevruzoğlu, meclis üyeleri, daire başkanları, oyun yönetmenleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.

 “YARATICILIK BİR SEVGİNİN ÜRÜNÜDÜR, SEVGİSİZ YARATICILIK OLMAZ”

Çukurova Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Oyunları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cihangir Nevruzoğlu ise yaptığı konuşmada “Bu güzel tabloyu şehrin, devlerin büyükleri gibi ürettiğiniz için, bir sanat adamı ve öğretim üyesi olarak size derin bir minnettarlığımı bildiriyorum. Ben her zaman öğrencilerime şunu söylerim. Sanırım bugün bu salonda bulunan öğretmenler de benimle aynı fikirde olacaklardır.  Söylediğim şu ki, yaratıcılık bir sevginin ürünüdür. Sevgisiz yaratıcılık olmaz. Bugün siz bu sahnede kendi sevginizi öğrencileriniz ile birlikte gösterdiniz ve bugün bu sahnede tüm emeklerinizin karşılığını aldınız” diye belirtti. Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi ve Başkan Kocamaz ile MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek tarafından oyun yönetmenleri ile okul müdürlerine tek tek plaketleri takdim edildi.  Ödül töreninde bu yılın ‘Emek Ödülü’nü kazanan öğretmen Dilek Ödemiş de plaketini Prof. Dr. Nevruzoğlu’nun elinden aldı.  Törende ayrıca, her tiyatro grubundan bir öğrenciye grup içerisinde en iyi oyuncu ödülü ile tiyatroda gelecek vadeden 6 oyuncuya da ödülleri Başkan Kocamaz ve protokol üyeleri tarafından verildi. Öğrenciler, oyun yönetmenleri, hocalar ve protokol üyeleri ile birlikte çekilen toplu hatıra fotoğrafının ardından ödül töreni sona erdi.

ETKİNLİK BOYUNCA SAHNELENEN OYUNLAR

7.5 Yıl Fen Lisesi “Deli Dumrul” adlı oyunla, Odtü Gv Özel Mersin Anadolu Lisesi “Altın Post” adlı oyunla, Gazi Anadolu Lisesi “Kadın Haklı Beyler” adlı oyunla, Yahya Günsür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Para” adlı oyunla,  Mehmet Serttaş Anadolu Lisesi “Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü?” adlı oyunla, Eyüp Aygar Fen Lisesi “Sınavsız Hava Sahası” adlı oyunla, Cemile Hamdi Ongun Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi “Kayıp Hayatlar” adlı oyunla, Gülnar Meslek Lisesi “Kısa Oyunlar” adlı oyunla,  Yenişehir Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi “Senin Annen Bir Melekti Yavrum” adlı oyunla, Özel Mersin Hızır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”adlı oyunla,Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi “Görünüm”adlı oyunla, Mehmet Serttaş Anadolu Lisesi “Otogargara” adlı oyunla,Mehmet Serttaş Anadolu Lisesi “Teneke”adlı oyunla, Mahmut Arslan Anadolu Lisesi “Keşanlı Ali Destanı”adlı oyunla,Hüseyin Okan Merzeci Anadolu Lisesi “Keşanlı Ali Destanı”adlı oyunla,Özel Mersin Taç Koleji Anadolu Lisesi “İstanbul Efendisi”adlı oyunla ve Yahya Akel Fen Lisesi “Artiz Mektebi” adlı oyunla her gün perdeleri araladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA