İSMİ MERSİN’DE SONSUZA DEK YAŞAYACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İSMİ MERSİN’DE SONSUZA DEK YAŞAYACAK


 

Sağlık ve eğitim alanında yaptığı çalışmalarla ve kız çocuklarına verdiği destek ile adını tarihe altın harflerle yazdıran Prof. Dr. Türkan Saylan’ın ismi, Yenişehir’de açılan bir parka verilerek, ölümsüzleştirildi.

KIYMET GÖKÇE

Kız çocukları ili ilgili çalışmaları ve eğitime verdiği destekle tüm dünyaya örnek olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Onursal Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın ismi Yenişehir İlçesi Limonluk Mahallesi’nde açılan bir parka verildi. Ölümünün 7’inci, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın da 99’uncu yıldönümünde açılan Türkan Saylan Parkı’nın kurdele kesme törenine ÇYDD Mersin Şube Başkan Yardımcısı Pakize Özel, Yenişehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hayrullah Yücesoy, birçok STK temsilcisi ve ÇYDD gönüllüsü gençler katıldı. Burada törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇYDD Mersin Şube Başkan Yardımcısı Pakize Özel, Türkan Saylan’ın hayatını anlatarak sözlerine başladı. Sağlık, eğitim alanında yaptığı çalışmaları anlatan Özel, “O bir ışık savaşçısıydı. Eşsiz özverili mücadele insanı Türkan Saylan’ı saygıyla anıyoruz. Mücadelesi ışığımızdır ve ışık olmaya devam edecektir” dedi.

“MÜCADELESİ IŞIK OLMAYA DEVAM EDECEK”

Sözlerinin devamınTürkan Saylan’ın ‘unutulmaz Türk hekimi, çağdaş eğitimin yılmaz savunucusu’ olduğunu vurgulayan Özel, “Türkan Saylan çocuklarımıza bu acımasız rekabet ortamında, cemaatlerin vicdansız iğrenç yaklaşımlarına karşı ayakta kalabilmeyi öğretti. Bilime, demokrasiye, barışa ve aydınlığa inanmayı öğretti. Türkan Saylan denilince aklımıza ışık ve aydınlık geliyor. O sadece cüzamın kararttığı hayatları değil, aynı zamanda cehaletin kararttığı genç kızlarımızın da hayatlarını aydınlattı. O bir ışık savaşçısıydı. Eşsiz özverili mücadele insanı Türkan Saylan’ı saygıyla anıyoruz. Mücadelesi ışığımızdır ve ışık olmaya devam edecektir. ÇYDD’yi kurarak kız çocuklarının okutulmasına destek veren Prof. Dr. Türkan Saylan’ı unutmayacağız” diye konuştu.

Türkan Saylan’ın adının yaşatılmasını bir görev olarak gördüklerini söyleyen Yenişehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hayrullah Yücesoy ise “Türkan Saylan Atatürkçü, cumhuriyetçi, ileri görüşlü gerçek bir aydındı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ÇYDD Şube Başkan Yardımcısı Pakize Özel, Türkan Saylan Parkı ve büst yapımından dolayı Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Hayrullah Yücesoy’a teşekkür plaketi sundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA