KOCAMAZ ‘TRAFİĞİ ARTTIRACAK’ UYARISINI DİKKATE ALMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOCAMAZ ‘TRAFİĞİ ARTTIRACAK’ UYARISINI DİKKATE ALMADI!


 

Büyükşehir Belediyesi’nin Karaduvar’da sürdürdüğü yeni yol projesine AKP’den itiraz geldi. AKP’liler projenin sahil yolu ulaşım bütünlüğünü bozacağı ve trafiği arttıracağını iddia etti. Ancak meclis projeyi oy çokluğu ile kabul etti.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Büyükşehir Meclisi’nin Mayıs ayı ilk oturumuna; İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Ulaşım Komisyonu’nda görüşülen, Karaduvar’a ilişkin yeni yol projesi damga vurdu. Akdeniz İlçesi Karaduvar Mahallesi, 171 ada, 1 Nolu parselde yer alan yol projesi için 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve 1/5000 ölçekli nazım imar planında değişiklik içeren teklif komisyonlarda kabul edildi. Ancak meclise sunulan teklife AKP’li Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya’dan itiraz geldi. Yerlikaya söz konusu projeyi ulaşım hiyerarşisi açısından uygun görmediklerini ve trafiği arttıracağını savunurken; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz “Biz o bölgede trafiği tek yönlü hale getirmek istiyoruz. Arıca bu bölgede hem muhtarlar hem de gençler, bize bir futbol sahası yapın diyorlar. Bizde orada sadece yer düzenlemesi yapıyoruz. Bunun bir engeli yoktur. Başka türlü zaten bir sıkıntı yaratıyor. Çünkü sadece futbol sahası yapmak için değil orada ring yapmak içinde bu düzenleme gereklidir” diyerek teklifi savundu. Daha sonra yapılan oylamada teklif, AKP’li Meclis üyelerinin red oyu kullanmasına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

“SAHİL YOLU’NUN BÜTÜNLÜĞÜ BOZULUYOR VE YOL ÇOK EĞİMLİ HALE GELİYOR”

Söz konusu projedeki yolun çok eğimli hale geldiğini ve sahil yolu ulaşım bütünlüğünü bozduğunu savunan AKP’li Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya “Çünkü bu bölge Karaduvar’da sahil yoludur. Yani Mersin’deki Adnan Menderes Bulvarı’nın bir değişiğidir. Bu uygulama ile Akdeniz Sahil Yolu’nun bütünlüğü bozuluyor ve yol çok eğimli hale geliyor. Burada önemli olan direkt Serbest Bölge’den direk olarak inen yoldur. Bu yol Toros Gübre’nin doğu tarafından limana kadar devam edecektir. Bu yol ile sahile kadar indiğiniz zaman insanlar oradaki restoranlara gidebilirler. Orada ayrıca iskeledeki balık hali ile ilgili ayrı bir çalışma yapılıyor. Bu düzenleme yapılırsa oranın trafik yoğunluğu fazla olacak. Zaten Karaduvar’da şuan çok ciddi bir trafik sorunu var. Bu yüzden bu yolun eski hali daha da uygundur. Yeniden yapılacak bir yolun eski halinden daha iyi olması gerekir. Şuan oradaki eğimden dolayı eski yol daha iyi durumda kalacaktır” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA