NAPOLYON KİRAZIN KİLOSU 12 LİRA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NAPOLYON KİRAZIN KİLOSU 12 LİRA


 

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Gökbelen Mahallesi’nde Napolyon cinsi kiraz hasadına başlandı. Türkiye’de ilk Napolyon cinsi kirazı 12 liradan satılıyor.

Gökbelen Mahallesi’nde oturan çiftçi Mustafa Kucur, 7 dönüm arazisinde kiraz hasadına başladı. İlk hasatta elde edilen 500 kilo kiraz, kilosu 12 liradan satıldı. Çiftçi Mustafa Kucur, sezonun ilk Napolyon kirazını hasat etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. 

Mustafa Kucur, bölgenin mikro klima özelliğinden dolayı birçok meyve ve sebzenin diğer illere göre erken yetiştiğini ve bu açıdan öncü bir ilçe olduğunu kaydetti. Kucur, “Silifke’nin Gökbelen Mahallesi'nde yaklaşık 7 dönüm bahçemizden 5 ton kiraz bekliyoruz. Yaklaşık bir hafta önce erkenci kirazımızı marketlere 11 liradan sattık. Ziraat 900 dediğimiz Napolyon çeşidimizin Türkiye’de ilk defa hasadını bugün yapıyoruz. 12 liradan satıyoruz. Bugün 500 kilo hasat ettik. Silifke genelinde kiraz üretimi bin dönüm arazide gerçekleşmekte olup ilçe genelinde 900 ton ürün elde edilmektedir. 15 gün sonra fiyat 6 liraya kadar geriler. Silifke’nin Seydili, Şahmurlu, Kızılgeçit, Kavak ve Çatak mahallelerinde kiraz üretimi yapılmaktadır” dedi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA