Mehmet Atlı sevenleriyle buluşuyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mehmet Atlı sevenleriyle buluşuyor


 

Sevilen sanatçı Mehmet Atlı’nın, Gazze Katliamı nedeniyle ertelenen Mersin konseri 8 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.

GİZEM EKİCİ

Kürt müziğinin sevilen sesi Mehmet Atlı, Mersin’de düzenlenecek konserde sevenleriyle bir araya gelecek. Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) barış bildirisine imza attıkları için KHK ile ihraç edilen 3 akademisyen ve 1 aktivist tarafından açılan hem kütüphane hem de kafe olarak kullanılan Kültürhane tarafından organize edilen konser Gazze Katliamı nedeniyle ertelenmişti. 8 Haziran Cuma günü Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek konser saat: 20.30’da başlayacak. Konserin biletleri Kültürhane, Mersin Kitap Kulübü, Fanzine Kafe, Martı Kitapevi ve Rima Kafe’den temin edilebilecek.

MEHMET ATLI KİMDİR?

1975 yılında Diyarbakır’da doğan Mehmet Atlı ilk ve ortaöğrenimini Diyarbakır ve Ankara’da tamamladı. Çocukluk yıllarından itibaren müziğe, enstrümanlara, mahalle düğünlerine ilgi duydu. Geleneksel müziğin birikimi üzerine inşa etmeye çalıştığı yenilikçi şarkılarda, batı müziğinin değişik formları ile de ilişki kuran ve büsbütün belli bir tarza yaslanmamayı tercih eden sanatçının, zengin melodileriyle dikkat çeken ilk solo denemesi Jahr, geniş bir genç dinleyici kitlesi tarafından sevildi. Uzun bekleyiş ve emeğin ardından 2008 yılında çıkardığı ikinci solo albümü ” WENDA ” , dinleyici kitlesi tarafından oldukça beğenildi. Halen Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde Öğretim görevlisi olarak çalışan müzisyen, bir süredir pek çok sanatçı arkadaşı ile birlikte Kürt müzisyenlerinin kurumsal bir yapı içinde dayanışması ve Kürtçe sözlü müziklerin daha özgür ve profesyonel koşullarda icra edilebilmesi için uğraş veriyor. Mehmet Atlı şu sıralar, şarkılarından ve enstrümantal çalışmalarından oluşan iki ayrı albüm projesi üzerinde çalışıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA