‘Parlayan Yıldız’ ödüle doymuyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Parlayan Yıldız’ ödüle doymuyor


 

Mersin’in yetiştirdiği geleceğin parlak sanatçılarından 12 yaşındaki İdil Olgar, ödül doymuyor! Olgar son olarak Parlayan Yıldızlar’ yarışmasından ödül ile döndü.

Haber Merkezi

Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi ‘Parlayan Yıldızlar’ yarışmasından ödül aldı. MEÜ’den yapılan açıklamaya göre; İş Sanat’ın Klasik Müzik dalında bu yıl beşincisini düzenlediği ‘Parlayan Yıldızlar’ yarışmasına, Devlet Konservatuarı öğrencisi İdil Olgar katıldı. MEÜ konservatuar keman eğitmenlerinden Öğr. Gör. İsabella Monique Özdemir’in öğrencisi olan Olgar, Meriç Soylu üçüncülük ödülüne layık görüldü. İstanbul Milli Reasürans Konser Salonu’nda gerçekleşen etkinlik; yarışmacıların performanslarını sergilemelerinin ardından dereceye girenlere ödüllerin verilmesi ile son buldu.

DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Olgar geçtiğimiz aylarda, Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenen Ph. Dr. Josef Micka Uluslararası Keman Yarışması’nda kendi kategorisinde dünya 2’ncisi olmuştu. Çeşitli ülkelerden çok sayıda genç kemancının katıldığı yarışmada Josef Micka’nın etütlerinden biri ile Mozart’ın 2’nci keman konçertosunu seslendiren Olgar, performansıyla 2’nci seçildi. Olgar, aynı zamanda Ph. Dr. Josef Micka adına verilen özel ödüle de layık görüldü.

Ayrıca geçen yıl Slovakya’nın Dolny Kubin kentinde düzenlenen yarışmada da kendi kategorisinde 3’üncü olan İdil Olgar, günde yaklaşık 4 saat çalışarak, kendisini geliştiriyor. İdil Olgar, gelecekte iyi bir keman virtüözü olmak istiyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA