TARSUS CEMEVİ’NDE SERGİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS CEMEVİ’NDE SERGİ


 

Tarsus Halk Eğitim Merkezi’nin destekleriyle, Alevi Kültür Dernekleri tarafından açılan dikiş-nakış kursuna katılan kadınların yaptıkları güzel eserler, Cemevi’nde düzenlenen sergi de görücüye çıktı.

Haber Merkezi

Serginin açılışında konuşan Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şube Başkanı Erdal Turgut, “Bayanlarımıza özel olarak açılan kurslarımıza, Halk Eğitim Merkezi hocalarımız destek verdi. Dikiş-nakış kursunda kadınlarımızın ortaya çıkardığı hünerler bu sergide sergilenmektedir. Ben kursumuza destek veren Halk Eğitim idarecilerine, hocalarımıza ve kursiyer kadınlarımıza teşekkür ederim” dedi. 
Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy ise “Cemevi yönetiminin talebi üzerine yaklaşık 8 ay önce bu kurs faaliyete geçti. Yaklaşık 15 bayan bu kurslara iştirak etti. Burada kırk yama ve mutfak takımı yapım işlemleri başta olmak üzere farklı tekniklerde eğitimler verildi. Son iki yıldır Cemevimizde buna benzer çalışmalarımız var. Bugün de ortaya çıkan eserleri bu sergide görme imkanı bulacağız. Ben de emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından yine Cemevinde faaliyet gösteren kreşteki minikler oyunlarını sergilerdi. Ardından ise sergi gezildi.
Etkinliğe Sivaslılar Derneği Başkanı Hamza Çınar, diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA