“Paralı gişeler OSB kavşağına alınsın” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Paralı gişeler OSB kavşağına alınsın”


 

MESİAD Başkanı Engin: “Otoban Serbest Bölge Kavşağındaki Mersin paralı gişeleri, yeni açılacak OSB kavşağına alınsın.”

Mersin’in en önemli sorunlarından biri olan ulaşım sorunu hakkında yazılı bir açıklama yapan Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin’den trafiği rahatlatacak formül:  “Paralı gişeler OSB kavşağına alınsın”.

“OSB’YE BAĞLANMASINI İSTİYORUZ”

Ulaşım master planının çok fazla ileriye dönük yapılmadığı yönünde eleştirilerde bulunan Engin, “25 yıldır bulvarların durumu halen aynıdır. Yani ileriye dönük yeni bir bulvar yeni bir çevre yolu, 4. ve 5. çevre yolu veya bu çevre yollarının doğu-batı akslarında uzama yapılmamıştır. Bir taraf Mezitli Vatan caddesinde son bulmuştur. Doğu tarafı da Bekirde yolunda son bulmuştur. Bu yolun OSB’ye bağlanmasını istiyoruz. Öbür taraftan da Tece’ye kadar uzamasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin bu soruna acilen el atması lazım” dedi.

“ALTERNATİF BİR ÇEVRE YOLUMUZ OLUR”

Otoban alın gişelerinin Tarsus çıkışına alınmasıyla inanç ve yayla turizmi ile birlikte sanayicilerin de ulaşım sorunlarının azalacağını vurgulayan Başkan Engin; “Kuzey-güney hattında bazı yollarımız aynı şekilde sorunludur. Bir de esas söylenmesi gereken ulaşımı kangren haline getiren özellikle sanayicilerimizin doğu hattında OSB’den kent içine girerken Çay Mahallesi mevkiinde yarım saat 45 dakika trafik aksaması sıkıntısını yaşamaları. Alternatif bir yol da yok. O yüzden biz diyoruz ki Serbest bölge kavşağındaki alın gişeleri yeni açılacak OSB kavşağına alınsın. Eğer bu yol parasız olursa alternatif bir çevre yolumuz olur. Bu yol paralı olunca D400 karayolu yoğun kullanılıyor. Alın gişeleri buraya alındığında, hem turizm açısından Ashab-ı Kehf’e bir bağlantı yolu olur. Herkes bu yolu kullanır. Güney yolunu, D400’u kullanmaz;  trafik rahatlar. Hem Çamlıyayla’ya gidenler, gidip Tarsus’tan dönmek zorunda kalmazlar. Çok düşük bir maliyetle alın gişeleri buraya alınırsa, inanç turizmini, yayla turizmini ve sanayicilerin önemli sorunu olan ulaşımı da halletmiş olacağız. Mersin önemli bir liman kenti, sanayicilerimizin ve halkımızın bu önemli sorununu çözmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“HİÇ PLANLAMA YAPILMADIĞI İÇİN ULAŞIMDA SORUNLAR YAŞIYORUZ”

Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü’nün Mersin’e yeterince yatırırım yapmadığını ifade eden Engin açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Dışarıdan bir misafir geldiğinde, sanayici geldiğinde bu trafiği görünce ürküyor. ‘Burası İstanbul olmuş’ diyor. Bu sorunu acil bir şekilde çözmemiz gerekiyor. Bunu kim çözecek; iktidar çözecek, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü çözecek, Mersin Büyükşehir Belediyesi çözecek. Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü Mersin’de ama diğer illerimize daha çok yatırım yapıyor. Örneğin; Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş’a daha çok üst geçit, alt geçit, köprülü kavsak yapmış. Daha çok konforlu yollar yapmış, oysa Mersin’de yeterince çalışma yok. Aslında bizim GMK diye bahsettiğimiz bulvar karayolları ağındaydı. Fakat bakanlar kurulu kararıyla ağdan çıkarıldı. Buna alternatif parasız bir çevreyolu yapılmalıydı ama yapılmadı. Mesela Adana bunu yaptı, güney çevre yolu olarak devasa bir yol yaptı. Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş lobileri sürekli olarak işlerinin takipçisi ve ısrarcı davranıyor; ama Mersin’de yok. Hiç planlama yapılmadığı için ulaşımda sorunlar yaşıyoruz. Yıllık bazda açılan bulvar sayısı çok düşük. Yeni bulvarların metrajını arttırmamız gerekiyor. Konutlar yapıldıktan sonra kısım kısım yollar yapılıyor.  Eğer imar planlarında varsa bu yolları daha önceden yapmamız bunu yaparken de doğalgaz, elektrik ve altyapı çalışmalarını bir kerede yapmamız gerekiyor. Yollar yapıldıktan sonra internet, telefon ve elektrik gibi birçok sebepten dolayı kazılıyor.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA