“Listelerde neden yokuz?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Listelerde neden yokuz?”


 

Milletvekilliği aday adaylığı sürecinde meydana inen muhasebeci ve mali müşavirlerin listelerde az yer bulması tepki çekti.

Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’ndan, milletvekilliği aday listelerinde dışarıda kalmalarına tepki geldi. Oda Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, konuşla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Genel Seçimler için siyasal partilerin milletvekili listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na verildiğini anımsattı. TBMM’de görev yapacak olan milletin vekillikleri için hazırlanan listelerde yer alan adayların seçim çevresi olan illerin mozaiğine uygun, mesleklerinde bilgi ve birikime sahip, yaşamını bu şehirde sürdüren ve yaptığı çalışmalar ile kendini kanıtlamış kişilerden oluşması gerektiğinin altını çizen Tokgöz, bu kriterin yapılacak meclis çalışmalarının verimli olması açısından önem arz ettiğin dile getirdi.

“MALİ MÜŞAVİRLER LİSTELERDE GEREKTİĞİ KADAR YER ALMADI”

Mali müşavirlik mesleğinin ekonominin tam merkezinde, hizmet erbabı, esnaf, tacir ve tüm iş dünyasının devlete karşı yapmak zorunda olduğu iş ve işlemleri kamusal sorumluluk içerisinde icra etmekte olduğunu belirten Başkan Ömer Faruk Tokgöz, “Vergi adaletinin tesisi içerisindeki rolü de yadsınamaz bir gerçeklik arz etmektedir. Mali idareye denetlenebilir, şeffaf, hesap verebilirlik ilkelerinde mali tablolar sunulmasında önemli görevler üstlenmektedir. Ülkemizin zor günler yaşadığı bu dönemde kamusal sorumluluk içerisinde hiçbir özveriden kaçınmayan ve ülke vizyonu açısından bir çok birikimi bünyesinde barındıran mali müşavir meslek mensuplarının siyasi partilerin aday listelerinde gerektiği kadar yer almadığını üzülerek görmekteyiz” dedi.

“TBMM’DE MALİ MÜŞAVİRLER OLMALI”

Siyasi parti yönetimlerinin milletvekili aday adayları arasında yeteri kadar mali müşavir olmasına rağmen listelerde ve seçilecek yerlerde gerektiği kadar mali müşavirlere yer verilmediğini ifade eden Tokgöz, açıklamasını şöyle tamamladı; “TBMM’de Mali Müşavirlerin olmaması nedeniyle yapılacak olan yasa çalışmalarında yaşanması muhtemel eksiklik ve/veya yanlışlara davetiye çıkartacağı, ayrıca bu durum ekonomimizin içinde bulunduğu buhrandan çıkmasını ve gereken sıçramayı yapmasının önünü de kapatacağı da görülmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle çalışmalarında her zaman kamusal sorumluluğu ön planda tutan, siyasi partilerimizin program ve çalışmaları sırasında bürokratik temelden uzaklaşmasını sağlayacak olan, halkın içinden, reel sektörün kalbinden gelen, bizzat ekonomide yaşanan zorlukları göğüsleyen bir meslek örgütünün mensuplarını gözardı edilerek listelerin hazırlandığı gözlemlenmektedir. Tüm siyasi partilerimiz tarafından ülke gerçekleri içerisinde sayısı 105 bine ulaşan meslek mensuplarımızın temsil gücüne kayıtsız kalındığını üzülerek belirttiğimizi, kamuoyuna saygıyla duyururuz”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA