İŞÇİLER MASADA ISRARCI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞÇİLER MASADA ISRARCI!


 

Soda Sanayi’de taraflar 4 Haziran’da bir kez daha masaya oturacak. Grevi yasaklanan soda işçisi ise taleplerinin karşılanması doğrultusunda çözümü masada istiyor.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin’in Akdeniz İlçesi Kazanlı Mahallesi’nde bulunan Soda Sanayi A.Ş'ye bağlı iş yerine Petrol İş Sendikası tarafından grev yazısı asıldı. Sendika ile Soda Sanayi A.Ş arasında başlayan görüşmelerden sonuç alınamayınca fabrikadaki toplam 980 işçiden 527’si fabrika kapısında eyleme geçti. Ancak grev kararı Bakanlar Kurulu tarafından “milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğü” gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelendi. Fabrika önünde halaylar çekip, sloganlar atan işçiler, buradaki eylemlerine son vererek fabrikaya girdi. Direnişe fabrika içerisinde devam eden işçiler, üretimi durdurma kararı aldı. İşçiler daha sonra üretimi başlatırken, sendika ile işveren arasındaki görüşmeler de devam sürüyor.

 

“ÇÖZÜM MASADA OLSUN!”

Sürece dair gazetemize bilgi veren fabrikada örgütlü olan Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Erçin Çulcu, 4 Haziran’da yeni bir görüşmenin gerçekleştirileceğini söyledi. İşçi olarak çözümü masada aradıklarını kaydeden Çulcu, “Sorunlarımız sadece ücret artışında değil sosyal haklarımızda da anlaşmazlık var. Biz aylık 690 TL net zamma kadar indi, işveren ise 425 TL öneriyor. Diğer yandan işçiler 6 gün çalışıp 2 gün izin yapıyordu, işveren ise bunu 6 gün iş 1 gün izne düşürmek istiyor. Bu hem işçiler açısında dez avantaj hem de çok işi az işçi ile yapmak amacında. Bu konuda da anlaşmazlık var. İşveren hakem heyetine gitmek istiyor. Çünkü hakem heyeti enflasyonun 1-2 puan üzerinde zam belirliyor ve sosyal hakları ortadan kaldırabiliyor. Biz hakem heyetine gitmek istemiyoruz. Taleplerimizin masada çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA