VALİ SU: "ÜNİVERSİTE İLE SANAYİCİ BİRLİKTELİĞİ ÖNEMLİ" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VALİ SU: "ÜNİVERSİTE İLE SANAYİCİ BİRLİKTELİĞİ ÖNEMLİ"


 

Mersin Valisi Ali İhsan Su, ’Üniversite-Sanayici İşbirliği Toplantıları’ kapsamında düzenlenen iftar programına katılarak, rektörler, akademisyenler ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Vali Su, üniversiteler ile sanayicilerin birlikteliğinin önemine vurgu yaptı.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Vali Ali İhsan Su, belirli aralıklarla gerçekleştirilen 'Üniversite-Sanayici İşbirliği Toplantıların' son derece olumlu sonuçları beraberinde getirdiğini dile getirerek, bu birlikteliğin kent adına önemli bir kazanım olduğunu vurguladı. İstihdam odaklı çalışmaların üzerinde durulması gerektiğini belirten Su,"Bu çerçevede, MTOSB’nin üçüncü etabı devreye girmeye hazırlanıyor, Tarsus Gıda İhtisas OSB’nin acele kamulaştırma kararı alındı, Gıda İhtisas İşleme OSB en kısa sürede yatırımcılarla buluşturulacak, Silifke OSB’ye yaklaşık sekiz yüz ila bin dönüm genişliğinde bir alan eklenecek, Mut OSB’nin elektrik ve altyapı işleri devam ediyor" dedi. 

Yaklaşık 438 hektar alan üzerinde kurulacak olan petrokimya ağırlıklı 'Endüstri Bölgesi'nin' fizibilite raporunun da bakanlığa gönderildiğini kaydeden Su, Mersin Üniversitesi bünyesinde 'Genç Girişimci Merkezinin' kurulduğunu, 'Model Fabrika' uygulamasının hayata geçirileceğini, 'İnovasyon Tasarım Merkezinin' Mersin'e kazandırılması için ise gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ve 'Bilim Sanayi Müzesi' çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti. Mevcut Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nün Tarsus yerleşkesinde kurulan 'Tarım Teknoparkı' ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazetede yayınlandığını da sözlerine ekleyen Su, projenin faaliyete geçtiğinde, tarım alanında arge çalışması yapmak isteyen tüm yatırımcılara ortam sağlanacağını ifade etti. 
Mersin'de çok önemli çalışmaların devam ettiğini söyleyen Su, MTOSB'de kurulacak olan üçüncü etabın ardından dördüncü etap çalışmalarının sürdüğünü ve beşinci etapla ile ilgili çalışmalara da kısa sürede başlanacağını belirterek, tüm bu çalışmalar tamamlandığında Mersin'de toplam dokuz OSB’nin faaliyet göstereceğini aktardı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA