AKKUYU NGS’NİN SERVİS BAKIMI ROSENERGOATOM’DAN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU NGS’NİN SERVİS BAKIMI ROSENERGOATOM’DAN


 

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu’na (Rosatom) bağlı Rosenergoatom’un, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) servis bakımını yapacağı açıklandı.

Haber Merkezi

Rusya’daki tüm nükleer santrallerin işletmesini yürüten Rosenergoatom şirketinin faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre şirket, 2017 yılında Akkuyu NGS'nin servis bakımına ilişkin anlaşmayı imzaladı.
3 Nisan'da 1 numaralı blokunun inşaatına resmen başlanan Akkuyu NGS Projesi'ne ilişkin ilk anlaşma 2010 yılında Rusya ile imzalanmıştı. Akkuyu'da yapılacak santral 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip 4 reaktörden oluşacak. Fukuşima kazasından sonra kabul edilen en ileri güvenlik standartlarına uygun olan Akkuyu NGS Projesi, 20 milyar dolar maliyetiyle Rusya'nın kamu kuruluşu olan Rosatom'un elindeki büyük kontratlardan biri.
Akkuyu NGS'nin temeli, 3 Nisan'da Ankara'yı ziyaret eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından telekonferans yoluyla atılmıştı.
Ülkede kaynak çeşitliliği sağlayarak enerji arz güvenliğine katkıda bulunacak olan Akkuyu NGS, işletmeye alındığında Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu karşılayacak. Akkuyu NGS'de, inşaatın en yoğun olduğu dönemde yaklaşık 10 bin kişi, 60 yıllık işletme döneminde ise 3 bin 500 kişi çalışacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA