MECLİS YİNE BİR ‘ERKEK DÖNEM’E HAZIRLANIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİS YİNE BİR ‘ERKEK DÖNEM’E HAZIRLANIYOR!


 

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Mersin Temsilcisi Ayşe Müzeyyen Demir, 24 Haziran seçimleri öncesi milletvekili adaylarının belli olması ile; “Meclis yine bir ‘Erkek Dönem’e hazırlanıyor!” tepkisi verdi.

Kadınların ve erkeklerin her alanda eşit olarak temsil edilmelerini savunan bir kadın örgütü olan KA.DER, eşit temsil çağrısı yaptı. 

KA.DER Mersin Temsilcisi Ayşe Müzeyyen Demir, 24 Haziran seçimine günler kala Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilen aday listelerine bakıldığında en çok dikkat çeken konunun partilerin kadın temsiliyetinde yine ne kadar ‘cimri’ davrandıkları olduğunu söyledi. Demir, “Erkek egemen siyaset yapısının tasavvuru sonucu 4 bin 200 aday arasında sadece 931 kadın yer almış; bu kadın adayların da yalnızca yüzde 5,4‘ü birinci sıradan yer bulabilmiştir.
Bu tutumlarıyla; gerek parti programlarında gerekse seçim bildirgelerinde kadına ve kadın haklarına bolca yer veren birçok siyasi partinin aslında kadınları sadece ‘seçmen’ olarak gördüğü ve asıl hedefinin kadınlardan oy alabilmek olduğu anlaşılmaktadır” dedi. 

KADINLAR HAKKINDAKİ KARARLARI YİNE ERKEKLER VERECEK!
Nüfusun yüzde 50’sini, seçmenlerin ise yüzde 51’ni oluşturan kadınların milletvekilliğine ‘Seçme ve Seçilme Hakkı’nı elde edişlerinin 84.yılında listelerde sadece yüzde 22 oranında yer bulabildiğini aktaran Ayşe Müzeyyen Demir, “Bizlere gösteriyor ki; bu dönemde de her konuda olduğu gibi kadınlar hakkındaki kararları yine erkekler verecek!
Herkese açık gibi görünen siyasal haklar, uygulamada kadınların pek çoğuna açık değildir ve yasalarla kadınlara da verilmiş olan eşitliğe uygulamada rastlanılamamaktadır. Toplumsal eşitlik politik eşitlikle bağdaştırılmadıkça gerçek anlamda bir özgürlükten bahsetmek olanaklı değildir.

“EŞİT TEMSİL BİR HAKTIR! KADINSIZ MECLİS YARIM KALIR”
Oysa bir toplumda demokrasi anlayışının gelişebilmesi için, kadınların siyasette daha etkili olmaları; tam demokrasiden söz edebilmek içinse kadınların siyaset dahil tüm karar mekanizmalarında eşit temsil ediliyor olmaları gerekmektedir.
Kadınlarla ortaklaşmamış hiçbir siyasi yapı başarılı olamaz. Çünkü dünyanın yarısını kadınlar oluşturur ve gerçek ittifak kadınlarla yapılmış bir ittifaktır.
KA. DER olarak yeni ‘Erkek Dönem’e diyoruz ki: Eşit temsil bir haktır! Kadınsız meclis yarım kalır” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA