“TARIM TEKNOPARK SAVUNMA SANAYİNE EŞ DEĞER BİR YATIRIM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TARIM TEKNOPARK SAVUNMA SANAYİNE EŞ DEĞER BİR YATIRIM”


 

MTSO ilk Meclis Toplantısı’nda Mersin Tarım Gıda Teknoparkı ve Tarımsal Ürün İşleme İhtisas OSB gibi önemli projeler konuşuldu. Başkan Kızıltan, “Bu projelerle katma değerli tarım çalışmalarının yapılacağı cazibe alanları yaratılacaktır” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ilk Meclis Toplantısı’nda Mersin Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile Tarımsal Ürün İşleme İhtisas OSB Projeleri gündeme getirildi. Odadan yapılan açıklamaya göre; Mecliste Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ni işletecek şirket kurulumunda MTSO’nun yer alması ve bu projenin tamamlayıcısı niteliğindeki Tarımsal Ürün İşleme İhtisas OSB’nin Müteşebbis Heyeti’nin kurucu ortakları arasına MTSO’nun da girmesi oybirliği ile kabul edildi.  

Toplantıda Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile ilgili bilgi veren Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Alata Bahçe Kültürleri ve Araştırma Merkezi’nin Tarım Teknoparkına dönüştürüldüğünü anlattı. Bu konudaki süreçlerin tamamlandığını kaydeden Bakan Elvan, “İlk çalışmayı bu yıl Tarsus’ta yapacağız. Ardından Alata’yı faaliyete geçireceğiz. Mersin için tarım ve gıdanın önemini biliyoruz” diye konuştu. 
Ardından söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, kabul edilen iki projenin Mersin’e büyük değer katacağına işaret etti. Özellikle MTSO’nun uzun süre üzerinde çalıştığı Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin savunma sanayi ile eşdeğer bir yatırım olarak düşünülebileceğini kaydeden Kızıltan, “Çağımız, teknolojinin sektörlere entegrasyonu çağıdır. Tarımın teknolojiye entegrasyonu ve Tarım 4.0 kaçınılmazdır ve ulusal güvenlik sorunudur. Katma değerli tarım ürünleri ve buna bağlı gıda üretimi hem güvenlik hem de zenginlik konusudur. Bu projeyle katma değerli tarım çalışmalarının yapılacağı cazibe alanları yaratılacaktır. Daha önemlisi ulusal ve küresel büyük firmalar buraya yatırım yapacak, burada ar-ge yaparak kentimize bilgi aktaracaktır” dedi. 

“KENDİ MİLLİ VE YERLİ TOHUMLARIMIZI ÜRETECEĞİZ”
Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte Mersin’de yerli ve milli tohumların üretileceğini vurgulayan Ayhan Kızıltan, “Bu konu ulusal savunma sanayi kadar önemli bir konudur” diye konuştu. 
MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır da projelerin önemine dikkat çekerek, “Uzun yıllardır yürütülen çalışmalar sonucunda MTSO’nun ülkemize, sektöre ve Mersin’e kazandırdığı çok önemli projeler. Buna vesile olmaktan önümüzdeki süreçte Meclis olarak hepimiz gurur duyacağız. Odamız güzel işler yapıyor ve bundan sonrasında da güzel projeleri hayata geçirmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA