“SONUÇLARINA KATLANACAKLAR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SONUÇLARINA KATLANACAKLAR!”


 

FETÖ soruşturmasından beraat eden eski kurmayları ile birlikte kameraların karşısına geçen Başkan Kocamaz, “Dava asıl şimdi başlıyor. Bozkurt’un sabrını sınayanlar sonuçlarına da katlanacaklar” diye konuştu.

GİZEM EKİCİ

Mersin'de 2016 yılında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda aralarında başkan yardımcısı, genel sekreter, özel kalem müdürü, daire başkanlarının da bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmış, 10 personel emniyetteki ifadelerinin ardından tutuklanmışlardı. 2 yıl süren davanın ardından tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıklar soruşturmadan beraat etti. Soruşturmadan beraat eden belediye personelleri ile birlikte kameraların karşısına geçen, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz operasyonda adı geçen emniyet ve yargı mensuplarına sert tepki gösterdi. Operasyonu ‘kumpas’ olarak niteleyen Başkan Kocamaz, soruşturmada adı geçen bütün memurlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi. 

“HEDEF BURHANETTİN KOCAMAZ’DI”
Operasyonlar süresince hedefin kendisi olduğunu savunan Başkan Kocamaz, “Başından beri söyledik. “Bu dava, kumpas davasıdır” dedik. Kendi isteğimizle tanık olarak Mahkemede ifade verdik. Gözetim altında tutulan arkadaşlarımızın “Bize Burhanettin Başkanı ver, sen kurtul” yönünde baskı, tehdit ve telkinlere muhatap olduklarını açıkladık. 
Dava sürecinde ve araştırmalarımız sırasında öğrendik ki, devletin çeşitli kurumlarına çöreklenen bu kripto yapı aslında aylar öncesinden hazırlık yapmış, belediyemizdeki çeşitli odalara dinleme cihazları yerleştirmiş. Hazırlanan sözde suçlama dosyalarını gerekçe göstererek bürokratlarımızın bazılarını ve özellikle de şahsımı; ortam dinlemesi, araç takibi ve evimin olduğu bölgede araç bekleterek yasadışı bir şekilde dinlemeye başlamışlar. Suçlamalar hayali olduğu için tutturacak bir nokta bulamayınca, 15 Temmuz sonrasının puslu havasını ganimet bildiler. Usulsüz işlemlerle hiç ilgileri olmadığı halde bazı arkadaşlarımızın FETÖ ile irtibatlı oldukları sözde iddiasıyla gözaltına alınmalarını sağladılar. Bu da yetmezmiş gibi, gözaltındaki arkadaşlarımız üzerinde baskı kurmaya çalıştılar. Şantaj yaparak bilhassa şahsım aleyhinde ifade vermeye zorladılar. Bir yandan da işbirliği halinde oldukları medya kalpazanlarını devreye sokarak dezenformasyona giriştiler. Asılsız suçlamalarla dolu yayınlar yaptırarak kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalıştılar” dedi.

“ÜLKÜCÜDEN NE APOCU ÇIKAR NE DE FETÖ’CÜ”
Yargılamada ismi geçen bütün belediye çalışanlarının beraat ettiğini belirten Başkan Kocamaz, “ Uzun araştırmalar sonucunda Cumhuriyet Savcısı mütalaasını hazırlayarak yüce mahkemeye sundu. Töhmet altında bırakılmaya çalışılan arkadaşlarımız hakkında ortaya atılan iddialar haksız bulundu. Bu arkadaşlarımızın hiç birinin FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması ile uzaktan yakından ilgilerinin bulunmadığı gerçeği ortaya çıktı. Doğal olarak Cumhuriyet Savcısı arkadaşlarımızın beraatını istedi. Mahkeme Heyeti de Cumhuriyet Savcısının gerçeğin ifadesi olan mütalaasına uyarak Büyükşehir davasından yargılanan isimlerin FETÖ ile herhangi bir ilgi ve alakasının bulunmadığı hükme bağladı. Ben ve arkadaşlarım Cumhuriyet Başsavcılığına gerekli dilekçeleri verecek ve bildiklerimizi anlatacağız. Çakalların hükmü Bozkurtlar meydana çıkıncaya kadardır. Bozkurtlar her zaman doğrunun, güzelin, adaletin yanındadır. Tanrı Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslüman olan Bozkurtlar, bir tek Allah’tan korkarlar. Bu nedenle de kul hakkına riayet ederler. Haklarının yenilmesine de asla müsaade etmezler. ‘Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner’ demiş atalarımız. Dava asıl şimdi başlıyor. Bozkurt’un sabrını sınayanlar sonuçlarına da katlanacaklar. Veyl kul hakkına girenlere. Veyl Bozkurt’u hafife alanlara. Bir defa daha ifade etmek isterim ki ülkücüden ne Apocu çıkar ne de FETÖ’cü. Bozkurt özgürlüğüne düşkündür” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA