TARSUS’TA FIRINLARA RAMAZAN DENETİMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TA FIRINLARA RAMAZAN DENETİMİ


 

Tarsus Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, ekmek fırınlarını denetledi.

Tarsus Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri,  İlçe genelinde, halk sağlığını korumak, gözetmek ve vatandaşların ramazan ayı boyunca sağlıklı gıda ürünlerini temin etmelerini sağlamak amaçlı somun ekmek ve pide pişirim fırınlarına denetimler gerçekleştirdi.

İlçede ikamet eden tüm vatandaşların sağlıklı, hijyenik ortamda alışverişlerini yapmalarını sağlamanın asli görevleri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, ilçe genelinde tüm mahallelerdeki iş yerlerinde denetimlerin yapıldığını belirtti.

Başkan Can, ‘’Ekiplerimiz tarafından şehrimiz genelinde faaliyet gösteren fırınlarda İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı ile ilgili yönetmelik ve diğer mevzuatlar doğrultusunda taşıması gereken tüm şartlar yerinde incelenmiştir. Yapılan denetimlerde İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı başta olmak üzere gerekli izinler, işletmelerin fiziki durumu, çalışma alanlarının temizliği, ürünlerle ilgili saklama koşulları, pide ve somun ekmek gramajları ve çalışan personellerle ilgili uyulması gereken hijyen kuralları kontrol edilmiştir. Denetimlerde 52 adet işletme denetlenmiş, tespit edilen eksiklikler konusunda mevzuat hükümlerine göre yasal işlem başlatılmış olup, tüm işletme sahiplerine halkımıza daha kaliteli ve sağlıklı ürünlerin sunulması konusunda bilgilendirme yapılmıştır’’ dedi.

Halkın sağlığının her şeyden daha önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, Ramazan ayı boyunca ve sonrası denetimlere aralıksız devam edeceklerini söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA