MESKİ BAKIM VE ONARIMLARI SÜRDÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ BAKIM VE ONARIMLARI SÜRDÜRÜYOR


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde vatandaşlara sağlıklı ve kaliteli içme suyu ulaştırmak amacıyla hizmet sınırları içerinde yer alan mahallelere içme suyu dağıtımı yapılan depoların bakım ve onarımlarına devam ediyor.

MESKİ’den yapılan açıklamaya göre; Büyükşehir sınırları içerisinde yaklaşık 1100 içmesuyusu deposunun sahip olan kurum, depoların onarımı ve teknolojik cihazların kullanılmasıyla birlikte enerji tasarrufu sağlamaya devam ediyor.

MESKİ İçmesuyu depolarının mevcut pompaları ile mekanik ekipmanların ve depoların genel bakım ve onarımının yanı sıra dış cephe ve çevre düzenlemesi yaparak, vatandaşlara daha sağlıklı ve temiz içme suyu imkanı sağlandı. Mersin genelinde yaklaşık 1100 adet içmesuyu deposuna sahip olan MESKİ, Genel Müdürlüğü 2014 yılından ve 2017 yılı olmak üzere son dört yılda 377 adet  2018 yılının ilk dört ayında 10 adet olmak üzere 388 adet içmesuyu deposu rehabilite iyileştirme çalışmasını tamamladı. Bunun yanısıra 45 adet depo/terfi istasyonu inşa etti. Çalışmalar yapılırken, depo sahası düzenlenenirken depoların yalıtım, fayans döşeme, vana ve boru değişimi gerçekleştirildi. Depoların dış yüzeyi de su kayıplarının önlenmesi amacıyla sızdırmazlık özelliğine sahip izolasyon malzemesiyle kaplanarak vatandaşlarımız daha sağlıklı içmesuyuna MESKİ’nin yatırımı ile kavuştu. Çalışmalar sonunda içme suyu depoları belirli bir standarda uygun, sağlıklı ve güvenli hale geldi.

 

“4 YILDA  4 AYDA 388  DEPO REHABİLİTE  EDİLİRKEN 45 ADET DEPO/TERFİ  İNŞA ETTİK”

2014’ten günümüze kadar il genelinde 45 adet depo inşa eden MESKİ, depolarda gerekli temizlik, bakım, tamirat ve dezenfeksiyon işlemlerini de düzenli olarak gerçekleştiriyor. Türkiye’nin en temiz, en güvenilir, en kaliteli suyunu vatandaşlarımızın musluklarına ulaştırıyor. İçmesuyu depoları yenilenen  mahalle muhtarları, “Mahallelerimizin içmesuyu deposunda ilk defa bu kadar kapsamlı bir çalışma yapıldı. Önceden depomuzun yanına yaklaşılacak tarafı yoktu. Şimdi temizlendi, boyandı. Yapılan yatırım ile mahallelerimiz daha sağlıklı ve kesintisiz içmesuyuna kavuştuk” diye konuştular.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA