MERSİN BAROSU SEÇİME GİDİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN BAROSU SEÇİME GİDİYOR


 

Mersin Barosu’nda başkanlık seçimi gündemli olağanüstü genel kurul süreci resmen başladı. İlk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplantı 9 Haziran 2018 Cumartesi’ye ertelenirken seçimler ise 10 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Barosu’nun eski başkanı av. Ali Er’in milletvekilliği adaylığı için istifa etmesinin ardından kamuoyuna duyurulan Olağanüstü Genel Kurul süreci Mersin Barosu’nun Metropol Merkezi’ndeki hizmet binasında başladı. Kentteki yaklaşık 2 bin avukatın oy kullanacağı ve başkanlık seçimi gündemli Olağanüstü Genel Kurul için ilk toplantıyı gerçekleştiren divan üyeleri, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplantıyı 9 Haziran 2018 Cumartesi gününe erteledi. Şuana kadar Önce Baro Platformu’ndan Av. Bilgin Yeşilboğaz ile Mersin Barosu Başkanvekili Av. Gazi Özdemir’in başkanlık adaylığını açıkladığı seçimler ise 10 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek.

“DAHA GÜÇLÜ, DAHA KARARLI BİR MÜCADELE İÇİN BİZ HAZIRIZ”

Öte yandan önceki açıklamalarında Mersin Barosu’nun geçtiğimiz dönem birçok alanda kan kaybettiğini söyleyerek mevcut yönetime eleştirilerde bulunan Önce Baro Platformu Mersin Barosu Başkan Adayı Bilgin Yeşilboğaz, adaylığını şu cümlelerle açıklamıştı: “Şahsım ve kurul adayı arkadaşlarım olarak öncelikle Mersin Barosuna öncü ve ilerici baro unvanını tekrar kazandıracağımıza, mesleği ve meslektaşı toplumda ve hukuk düzeninde hak ettiği eski saygınlığına kavuşturacağımıza, her zaman her yerde meslektaşın yanında olacağımıza, hiçbir meslektaşımızı ayrıştırmadan baromuzu birlikte yöneteceğimize, her meslektaşımıza aynı yakınlıkta duracağımıza, meslek ve meslektaş sorunlarını çözümlerken, yaşadığı kentin ve toplumun sorunlarına da aynı hassasiyetle yaklaşarak kentine artı değer katan, kenti ve toplumu ile bütünleşmiş güvenilir bir baro yaratacağımıza söz veriyoruz. Meslektaşlarımızın sorunlarını biliyoruz. Kurumlarda yaşadıkları zorlukları biliyoruz. Daha güçlü, daha kararlı bir mücadele için biz hazırız. Gelin kararlı, güçlü, demokratik, birleştirici yılmaz bir baroyu birlikte yaratalım.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA