“SORUMLUSU BÜYÜKŞEHİR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SORUMLUSU BÜYÜKŞEHİR!”


 

Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Aziz Biricik, Şehir Hastanesi’nde yaşanan ulaşım sıkıntısından Büyükşehir Belediyesi’ni sorumlu tuttu.

GİZEM EKİCİ

Türkiye’nin Kamu-Özel işbirliği ile yapılan Şehir Hastanesi unvanını taşıyan Mersin Şehir Hastanesi’nde yaşanan ulaşım sıkıntısı günden güne artıyor. Sıcaklığın 40 derecelere vardığı Mersin’de Şehir Hastanesi’ne dolmuşla gitmek isteyenler, Büyükşehir Belediyesi’nin dolmuşların hastane kapısına kadar gitmesine izin vermemesi nedeniyle hastaneye yaklaşık 500 metrelik mesafedeki kavşakta inmek zorunda kalıyor. Kavşakta inen hastalar güneşin altında belediyenin ring aracını beklemek zorunda kalınca birçoğu 500 metrelik rampa yolu yürümeyi tercih ediyor.

KOCAMAZ: “DOLMUŞLARIN VE MİNİBÜSLERİN ORAYA GİTMESİNİ İSTEMEDİK”

Ulaşım sıkıntısının gündeme geldiği bu günlerde sorumluluk kabul etmeyen Büyükşehir Belediyesi topu dolmuşlara attı. Şehir hastanesinin hizmete girmesinden bu yana bölgede ulaşım anlamında bir kaos yaşanmaması adına bir takım önlemler aldıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz,  “Mersin Şehir Hastanesi’nin açıldığı günden bu yana Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak o bölgede bir kaos yaşanmaması için dolmuşların ve minibüslerin oraya gitmesini istemedik. Bunun yerine Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ücretsiz ring seferleri koyduk” diye konuştu.

“BELEDİYE HASTALARI KAPIYA KADAR GÖTÜRMEMİZE İZİN VERMİYOR”

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın açıklamalarını ve hastanede yaşanan ulaşım sıkıntısını gazetemize değerlendiren Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Aziz Biricik, kaosun Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamalarından kaynaklandığını öne sürdü. Şehir Hastanesi’nin faaliyete geçmesinin ardından hastaneye ulaşımın daha kolay hale gelmesi için dolmuş ve minibüslerin hastane içerisine kadar gitmesini talep ettiklerini aktaran Biricik, “Büyükşehir Belediyesi ile defalarca konuştuk. Ancak dolmuşların hastane kapısına kadar gitmesine izin verilmeli. Orada iki hat çalışıyor. Her gün binlerce insanı taşıyoruz. Belediyenin engellemesi nedeniyle yolcuları hastanenin alt tarafında bulunan kavşakta indirmek zorunda kalıyoruz. Belediye hastaları oradan ring araçları ile taşımak istiyor ama yeterli olmuyor. Yüzlerce hasta sıcakta beklememek için 500 metre rampa çıkarak hastaneye ulaşmaya çalışıyor. Belediye, hem minibüsçü esnafını hem de yaz sıcağında vatandaşı mağdur ediyor. Bıraksınlar hastaları kapıya kadar bırakalım. Böylece kaos ortadan kalkmış olur” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA