GELECEĞİN MATEMATİKÇİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GELECEĞİN MATEMATİKÇİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ


 

Mersin Üniversitesi tarafından, bu yıl 15’incisi düzenlenen Mersin Matematik Olimpiyatları’nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü tarafından düzenlenen, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) da sponsorları arasında yer aldığı 15’inci Mersin Matematik Olimpiyatlarında dereceye giren öğrenciler belli oldu. 
5 Mayıs 2018’de başlayan süreç, 4 Haziran 2018’de düzenlenen ödül töreni ile son buldu. Bu yıl olimpiyatlara 55 okuldan 190’ı Mersin, 45’i Adana, 42’si Hayat, 8’i Osmaniye, 12’si Gaziantep ve 6’sı Niğde olmak üzere toplam 303 öğrenci katıldı. 275 öğrenci sınavlara girmeye hak kazandı. 7, 8, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıflarda 5 kategoride yarışan öğrencilerden ilk 4’e girenlerine ödülleri verildi. Tören sonunda katkılarından dolayı MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’a Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz teşekkür plaketi verirken MTSO Genel Sekreteri Abdulkadir Dölek’e de teşekkür belgesi takdim edildi. 
Törenin açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Ne yazık ki eğitime, bilime, sanata, spora son 40-50 yıldır önem vermedik, sürekli yapboz yaparak eğitim sisteminin gelişmesini adeta engelledik” diyerek, son 40-50 yıldır Türkiye’de sorgulayan bir eğitimin, yaratıcılığın, analitik düşünme, soru sormanın yerini yanıtları ezberleyen bir nesil aldığını söyledi. 

“OLİMPİYATLARDA DERECEYE GİREMEYENLER ÜZÜLMESİN”
Olimpiyat Düzenleme Kurulu Başkanı, MEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hanlar Reşidoğlu ise zamanın sınırlı olması nedeniyle başarılı olamayan öğrencilerin üzülmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Olimpiyatlarda başarı gösterememiş nice önemli matematikçiler var. Matematik, mantık, analitik düşünme hayatımızın her alanında var. Bu nedenle bu olimpiyatlarda dereceye giremeseniz de matematiği hayatınızdan eksik etmeyin” dedi. 

“HEDEFİMİZ ORGANİZASYONU ULUSAL PLATFORMA TAŞIMAK”
MEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir ise üniversitenin bir hedefinin de topluma hizmet olduğunu vurgulayarak, “Onur duyduğumuz hizmetlerimizden birisi de bu yıl 15’incisini düzenlediğimiz Matematik Olimpiyatlarıdır” dedi. Matematiği sevdirebilmek ve yetenekli olan öğrencileri ödüllendirmek adına düzenledikleri olimpiyatlarda öğrencilerin bilgilerini kullanıp problem çözme yeteneklerini de geliştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Gizir, bu hedeflerini geniş katılımlı, eğlenceli ve heyecanlı bir ortamda gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi. 

İŞTE GELECEĞİN DAHİLERİ
Olimpiyatlarda dereceye giren öğrencilerin isimleri şöyle: 7. Sınıflar; İbrahim Çağrı Çırak (Özel Yenişehir Mersin Final Okulu), Osman Eren Karagöz (Sadık Eliyeşil Ortaokulu), Celal Erdam (Mustafa İstemihan Talay Yatılı Bölge Ortaokulu), Gamze Avci (Menteş Ortaokulu). 
8. Sınıflar;  Kaan Erdem Güven (Sadık Eliyeşil Ortaokulu), Merve Dönmez (Dörtyol Nene Hatun İmam Hatip Ortaokulu), Beyza Şefika Arıkan (Sadık Eliyeşil Ortaokulu), Onat Deveci (Özel Hatay Bahçeşehir Ortaokulu).
9. Sınıflar; Ömer Utku Göçer (Eyüp Aygar Fen Lisesi), Kutay Özmen (Eyüp Aygar Fen Lisesi), Dilber Zelal Aras (Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi), Merve Nur Çopuroğlu (Seyhan İMKB Fen Lisesi). 
10. Sınıflar; Mehmet Efe Aloğlu (Özel Adana Final Anadolu Lisesi), Ozan Özel (Yahya Akel Fen Lisesi), Bilal Orak (Eyüp Aygar Fen Lisesi), Hatice Görücü (Özel Adana Final Fen Lisesi).
11 ve 12. Sınıflar; Mert Kağan Yıldırım (Eyüp Aygar Fen Lisesi), Yusuf Baki (Yahya Akel Fen Lisesi), Emre Atalay  (Dörtyol Fen Lisesi), Arda Gürsul (Özel Mektebim Çukurova Bilfen Fen Lisesi).


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA