“TÜM MEMURLAR YARARLANMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TÜM MEMURLAR YARARLANMALI”


 

Kamu-Sen İl Başkanı Metin Ercan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ek gösterge açıklamasının olumlu bir gelişme olduğunu ancak eksik kaldığını söyledi. Ercan, ek göstergelerden bütün memurların yararlanması gerektiğini dile getirdi.

GİZEM EKİCİ

Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Başkanı Metin Ercan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran seçimleri öncesi polis, hemşire, din görevlisi, öğretmen ve diğer idarecilerin ek göstergelerini 3 bin 600 puana çıkartacağına dair açıklamanın olumlu olduğunu ancak eksik kaldığını belirtti. Kamu-Sen İl binasında gerçekleştirilen açıklamada, hiç ek gösterge alamayan ve ek göstergeleri çok düşük olan memurların unutulduğunu kaydeden Ercan, “Ek gösterge meselesi bir bütün olarak ele alınmalı, tüm unvanlara ek gösterge verilmeli ve ek gösterge hakkından yararlanamayan memur kalmamalıdır” dedi.

“ANAYASANIN EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI”
Memurların ek gösterge alamaması ya da ek göstergelerinin düşük kalmasının Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu, aynı kurumlarda görev yapan memurlar arasında da çalışma barışının bozulmasına sebep olacağını kaydeden Ercan, “Hükümet yetkilileri bu eşitsizliği acilen çözüme kavuşturmalı ve memurlarımızın mağduriyetlerini ivedilikle gidermelidirler. Hayata geçirilecek olan düzenleme, belirli meslek grupları ile sınırlı kalmamalıdır. Yetkili ama etkisiz konfederasyonun yapmış olduğu Toplu Sözleşme ile memurlarımız zaten ekonomik, sosyal ve özlük haklarında sürekli olarak geriye gitmektedir. Enflasyon ve vergi dilimleri ile memurlarımızın maaşlarına yapılan artışlar geri alınmakta, memurlarımız neredeyse yoksulluk sınırında bir hayat idame ettirilmeye çalışmaktadır. Vergi dilimleri arttırılmalıdır. Çalışırken birçok zorluk yaşayan memurlarımız, maaş haricindeki ödemelerin emekliliğe sayılmaması sebebiyle emekli olamamaktadır. Emekli olanlar ise ek iş yapmaktadır. Bu sebepler de göz önüne alınmalı ve Cumhurbaşkanının açıkladığı 3 bin 600 Ek gösterge artışı tüm memurlarımızı kapsamalıdır” dedi.

“MEMUR ZAMLARI ERİYİP GİTTİ!”
Kamu-Sen olarak hükümet yetkililerine seslenen Ercan, “Artan döviz ile temel gıda, barınma ve ulaşım ücretlerinde ciddi zamlar gelmiştir. Ancak memurların aldıkları zamlar çoktan erimiştir. Memurlarımız çok zor şartlar altonda hayatlarına devam etmektedirler. 3 bin 600 Ek gösterge uygulaması tüm memurlara verilmeli ve bu hak seçimlerden önce hayata geçirilmelidir. Meslek grupları arasında ayrımcılık yapılmamalı, memurlarımız mesleklerine göre ötekileştirilmemelidir. Türkiye Kamu-Sen olarak, unvan ve hizmet sınıfı gözetmeksizin tüm memurlarımızın ekonomik, sosyal, özlük haklarındaki kayıplar telafi edilene kadar memurlarımız insan onuruna yakışır ücretler almaya başlayana ve emeklilik haklarında iyileştirmeler yapılana kadar mücadelemizin her platformda devam edeceğini kamuoyuna saygı ile duyururuz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA