“HAYVANLARIN YAŞAM HAKKINI TANIMAYAN SİYASİLERE OY YOK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HAYVANLARIN YAŞAM HAKKINI TANIMAYAN SİYASİLERE OY YOK”


 

Mersin’de, Anamur Hayvanları Koruma Derneği, 24 Haziran Genel Seçimleri öncesinde “Doğayı ve Hayvanların Yaşam Hakkını Tanımayan Siyasilere Oy Yok” kampanyası başlattı.

Dernek üyeleri, 24 Haziran Genel Seçimleri öncesinde siyasi parti liderlerine ve adaylarına taleplerini açıklamak için toplandı. Dernek binasında toplanan üyeler, hayvanların gördüğü eziyet, tecavüzler ve doğayı koşulsuz koruyacak uygulamalar için yasa tasarısı hazırlanması için tüm partilere çağrıda bulundu. 

Anamur Hayvanları Koruma Derneği Sözcüsü Füsun Bayraktaroğlu, burada yaptığı açıklamada, "Türkiye’de 7 milyon can yoldaşı olarak hayvana yapılan vahşet, işkence, tecavüz ve her türlü kötü muameleye karşı olan mücadelemizin bir parçası olarak, doğayı ve hayvanların yaşam hakkını tanımayan tecavüz, şiddet ve işkenceyi kınamayan siyasilere oy yok kampanyasını, bugünden itibaren başlatmış bulunuyoruz. Hayvana tecavüz ve vahşetin son örneği, Konya’da yavru bir köpeğe tecavüz edip, organlarını parçalayan ve bu görüntüleri sosyal medyada paylaşan şahıs, 671 TL idari para cezasına çarptırılmıştır. Bu sonuç, milyonlarca insanın tepkisine neden olmuş, toplumda infiala neden olmuştur. Bir çocuğa tecavüz etmekle, bir hayvana tecavüz etmek aynı çarpık zihniyetin ve patolojinin sonucudur. İnancımız budur. Her iki durumda, çaresiz ve masum bir canı katletmek olgusunu içinde barındırmaktadır. Bu nedenle, hayvanları koruma kanununun resmi ve sivil ayrımı yapılmadan TCK kapsamına alınmasını, bu çağrılara sessiz kalan siyasi partilere ve adaylarına oy yok diyoruz.” 
"Oylarımız, doğa ve hayvan haklarını savunacağına söz veren aday ve partilere olacaktır" diyen Bayraktaroğlu, “Oylarımız, hayvana şiddet ve tecavüzün TCK kapsamına alınması için çalışma başlatan ve çalışmalarına seçim sonrasında da devam edeceğine söz veren, aday ve partilere olacaktır” diye konuştu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA