İYİ PARTİ VE SAADET MERSİN’İ UNUTTU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İYİ PARTİ VE SAADET MERSİN’İ UNUTTU!


 

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerin kamuoyuna duyurduğu seçim beyannamelerinde Mersin yine sönük kaldı. CHP Mersin’e en fazla yer ayıran parti olurken, İYİ Parti ve Saadet Partisi programında kente yer vermedi.

GİZEM EKİCİ

 

Cumhurbaşkanlığı ve 27’inci dönem Milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala, partilerin yayımladığı seçim beyannamelerinde Mersin’in yeri tartışma konusu oldu. Seçim beyannamelerinde AKP, CHP, HDP ve Vatan Partisi Mersin için yeni vaatlerde bulundu.  Vaatler arasında Mersin için en fazla yer ayıran siyasi parti CHP olurken; HDP Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edileceğini açıkladı. İktidar partisi AKP ise seçim vaatleri arasında geçmişte başlanılan projelere devam edileceğini belirtti. İlk kez bir seçime katılacak olan İyi Parti’nin de Mersin ile ilgili hiçbir vaat bulunmaması dikkat çekerken; Saadet Partisi’nin vaatleri arasında da kent ile ilgili hiçbir proje yer almadı.

 

CHP: MERSİN İLE SANAYİ KENTERİ ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİNİ ARTACAK

CHP seçim beyannamesinde Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında yapımına devam edilen Şanlıurfa’yı İskenderun ve Mersin limanlarına bağlayacak demir yolu projesini hızlandıracaklarını vaat etti. Ayrıca Mersin’in Ankara, Konya, Kayseri, Hatay, Adana, Gaziantep, ve Sivas gibi sanayileşmekte olan iller arasındaki birliği, işbölümünü, ve koordinasyonu artıracaklarını bildiren CHP, bu bölgelere bir dinamizm kazandıracaklarını belirtti. CHP’nin ibareleri şöyle: GAP’ı Mersin ve İskenderun’daki limanlara bağlayan GAP demir yolu projesini hızlandıracak, Gaziantep - Şanlıurfa arasındaki hızlı demir yolu projesini tamamlayacağız. Güneş Kuşağı: İç Anadolu ve Doğu Akdeniz bölgelerindeki illeri kapsayacaktır. Ankara’nın yanı sıra Konya, Sivas, Kayseri, Gaziantep, Hatay, Adana ve Mersin gibi sanayileşmekte olan illerimiz arasındaki iş birliğini, işbölümünü ve koordinasyonu artırarak, bölgesel bir dinamizm kazanmalarını sağlayacaktır.”

 

AKP: MEVCUT PROJELERİN YAPIMI SÜRECEK

HDP seçim beyannamesinde, Gülnar ilçesinde bulunan Yanışlı mahallesi Akkuyu mevkiinde inşasına başlanan nükleer enerji santralinin iptal edeceğini açıkladı. İktidar partisi olan AKP ise Mersin için yeni bir vaatte bulunmadı. Çoğunlukla önceki dönemlerde başlanan projelerin tamamlanmasına devam edileceğini belirten AKP, sadece ulaşım sorunları nedeniyle ülke gündemine oturan şehir hastanesinin hizmete başladığını duyurdu. Seçim Beyannamesinde Mersin’i gören son parti olan Vatan Partisi ise seçim beyannamesini 20 Mayısta açıkladı. Seçim beyannamesinde Mersin’in de aralarında olduğu birçok orta sanayi kentlerinde üretim olanaklarını yeniden harekete geçireceklerini vaat etti.

 

İYİ PARTİ VE SAADET PARTİSİ MERSİN’İ GÖRMEDİ

AKP ise daha önce açılan ve şehir hastanesini seçmene hatırlatıp yeni vaatler sunmadı. İlk defa genel seçime katılacak İYİ Parti Mersinli seçmenlerine vaatte bulunmadı. İYİ Parti gibi Saadet Parti’de Mersin için bir proje sunmadı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA